Η χθεσινή ημέρα έκρυβε για τον Ολυμπιακό μία παραμονή και μία αποχώρηση. Ο Κώστας Σλούκας άφησε τους «ερυθρολεύκους» και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη με τον Κώστα Παπανικολάου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού συμφώνησε να συνεχίσει στο Φάληρο, με την επιθυμία του να ανανεώσει τη συνεργασία να φανερώνεται εμπράκτως μέσω ενός τηλεφωνήματος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο μάνατζερ του Παπανικολάου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, κ. Γιώργο Σκινδήλια και παρά την καλή θέληση των δύο πλευρών, μία οικονομική διαφορά δεν επέτρεψε την άμεση συμφωνία.

Λίγο μετά την εξέλιξη της υπόθεσης του Κώστα Σλούκα, υπήρξε δεύτερη πρόταση του Ολυμπιακού στην πλευρά του Παπανικολάου. Σε μία προσπάθεια να… φτιάξει τους φιλάθλους του οργανισμού, ο Γιώργος Σκινδήλιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ατζέντη του Έλληνα φόργουρντ για να επικοινωνήσει τη νέα βελτιωμένη πρόταση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άλλωστε, ήθελε διακαώς να τελειώσει άμεσα το θέμα του Παπανικολάου και να τον έχει και τις επόμενες σεζόν στο ρόστερ της ομάδας.

Μετά την επικοινωνία μέσω του ατζέντη, ο 32χρονος φόργουορντ πήρε την κατάσταση στα δικά του χέρια. Το δεύτερο τηλεφώνημα δεν είχε εκπροσώπους, αλλά συνομιλία του ίδιου με τον Πρόεδρο της ΚΑΕ, κ. Γιώργο Αγγελόπουλο.

Από τη στιγμή που έφτασε η διαπραγμάτευση στο σημείο αυτό, δεν υπήρχε τρόπος να «χαλάσει». Μέσα σε τρία λεπτά επήλθε η συμφωνία και ο Παπανικολάου παρέμεινε παίκτης του Ολυμπιακού για την επόμενη τριετία.