Στα 25 χρόνια του, ο Λιβάι Γκαρσία κάνει την επανάστασή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ύστερα από δύο σεζόν στη μετριότητα λόγω του ότι συνολικά η ομάδα ήταν αποπροσανατολισμένη αγωνιστικά, υπό τη φροντίδα και καθοδήγηση του Ματίας Αλμέιδα εξελίχθηκε σε έναν φορ ολκής που αργά ή γρήγορα θα ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό.

Το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ΑΕΚ. Εκείνη έχει το καρπούζι και το μαχαίρι από τη στιγμή αφού ο ποδοσφαιριστής δεσμεύεται μαζί της έως το καλοκαίρι του 2025. Όμως έρχεται και μία στιγμή στην οποία κάθε club οφείλει να ακούσει τον ποδοσφαιριστή και να αναλογιστεί το πλαίσιο της συνεργασίας μαζί του.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι ο πιο χαμηλόμισθος εκ των αστέρων της ομάδας και μάλιστα με σημαντική οικονομική απόκλιση. Αμείβεται με χρήματα σημαντικά μακρινά σε σχέση για παράδειγμα με αυτά που λαμβάνουν κάθε χρόνο ο Τσούμπερ, ο Αραούχο, ο Πινέδα, ο Βίντα, ο Άμραμπατ, ο Γκατσίνοβιτς, ο Γιόνσον, ο Μάνταλος, ο Ελίασον, ο Σιμάνσκι, ο Σιντιμπέ κ.α.

Η ΑΕΚ το αναγνωρίζει γι’ αυτό και η πρόθεσή του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι να εξομαλύνει την ανισότητα προσφέροντας στον παίκτη το συμβόλαιο που του αξίζει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORT24, τα χρήματα τα οποία η γαλλική Λανς προσφέρει στον ποδοσφαιριστή για κάθε έτος μιας ενδεχόμενης συμφωνίας μαζί του, είναι ικανά να προκαλέσουν μία νέα ανισορροπία στο ρόστερ της ομάδας.

Διότι οι Γάλλοι φέρονται ότι του δίνουν αρκετά περισσότερα από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες που έχει τώρα η ΑΕΚ στο ρόστερ της (Βίντα με 1,3 εκατ., Πινέδα με 1,2 εκατ. ευρώ).

Η πρόκληση της Λανς δεν είναι καθόλου απλή

Ωστόσο το μεγαλύτερο αγκάθι που η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στην προσπάθειά της να κρατήσει τον Γκαρσία με αναπροσαρμογή και ίσως επέκταση του συμβολαίου του, προσδιορίζεται στη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στον ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σ’ ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και μάλιστα στη δευτεραθλήτρια Γαλλίας, η οποία μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Champions League. Μια ομάδα που πρόσφατα πούλησε δύο ποδοσφαιριστές της και εισέπραξε 80 εκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχουν παίκτες που τέτοιες ευκαιρίες δεν γίνεται να τις βγάλουν από το μυαλό τους έτσι απλά, καθώς κάπου εκεί εδρεύει και η ανησυχία μήπως αυτή θα είναι και η τελευταία της καριέρας τους. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή κι όταν ένας παίκτης, στο πικ του, ακούει ότι μία άλλη ομάδα από τέτοιο πρωτάθλημα και με αυτή τη δυναμική είναι έτοιμη να δαπανήσει για εκείνον 22 εκατομμύρια ευρώ συν μπόνους, δυσκολεύεται να την προσπεράσει.

Η ΑΕΚ από τη μεριά της θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να τον κρατήσει στο έμψυχο δυναμικό της. Ρόλο ενδεχομένως να παίξει σε αυτό και ο Ματίας Αλμέιδα, καθώς ο προπονητής θα είναι ο άνθρωπος που θα συναναστρέφεται καθημερινά τον Γκαρσία και θα διαπιστώνει αν όλο αυτό που έχει συμβεί γύρω του τον καθιστά επηρεασμένο ή αν ενδεχόμενη παραμονή του θα γίνει με τέτοιο τρόπο που θα είναι 100% αφοσιωμένος στην ΑΕΚ και όχι απογοητευμένος από μία εξέλιξη μη πώλησής του στη Λανς.

Να σημειωθεί δε ότι το ραντεβού του Γκαρσία με Μελισσανίδη με τον Γκαρσία δεν έγινε με την παρουσία του ατζέντη του παίκτη, ο οποίος είναι στο εξωτερικό. Όπερ σημαίνει ότι είναι κάπου μακριά από το άμεσο το να συζητάμε για διαδικασία αναπροσαρμογής ή επέκτασης.