Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ, Πλουτής Αβραάμ, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ», για όλα όσα αφορούν στην «γαλαζοκίτρινη» επικαιρότητα.
Για την ανακοίνωση σχετικά με τον Μπεραχίνο και τις εκκρεμότητες που απομένουν για αναπροσαρμογή: «Είπαμε ξανά πως οι ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο υπολογίζονται αλλά είναι μαζί μας και υπολογίζονται. Προπονούνται με την ομάδα και αυτούς για τους οποίους εκδίδεται ανακοίνωση είναι όσοι αποδέχονται αναπροσαρμογή συμβολαίου και ευχαριστούμε όσους έχουν αποδεχθεί να υπογράψουν συμβόλαιο σε πιο λογικά πλαίσια. Χθες ήταν η σειρά του Μπεραχίνο, τον ευχαριστούμε, συνεχίζει και ο ίδιος. Συμμετέχουν και άλλα παιδιά για τα οποία έχουμε εκδώσει ανακοίνωση. Τρεις απέμειναν, οι Τσιμπόλα, Μουριέλ και Ντζάλμα. Είμαστε σε συζητήσεις με τα παιδιά και θα δούμε εάν θα ανακοινώσουμε κάτι ή όχι. Θα είναι στην αποστολή για το Πελένδρι που θα μεταβεί αύριο η ομάδα μας».

Αν θα προκύψουν ανακοινώσεις για μεταγραφές, Μουριέλ, Τσιμπόλα και Ντζάλμα σύντομα: «Δεν μπορώ να πω πως μπορεί να έχουμε ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Η επιτροπή ποδοσφαίρου είναι σε επαφές και έτοιμη να υλοποιήσει τις επιθυμίες του προπονητή. Υπενθυμίζουμε πως ο Ανδρέας Αβραάμ δεν έχει ρόλο στη συμμετοχή εξεύρεσης παικτών. Η τελική απόφαση ανήκει στον προπονητή μας»

Για τις επόμενες κινήσεις: «Έναν κεντρικό επιθετικό, έναν δεξιό μπακ είναι οι θέσεις που μας λείπουν για να θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωμένο το ρόστερ και μετά θα δούμε για ποιες θέσεις θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές για μεγαλύτερο βάθος», είπε και πρόσθεσε: «Πέρυσι είχαμε πρόβλημα δημιουργικότητας και σκοραρίσματος. Θέλουμε σίγουρα να προσθέσουμε στην ομάδα έναν ικανό επιθετικό για να βελτιωθεί η ομάδα. Η ΑΕΛ θα κινηθεί σε λογικά πλαίσια, στα επίπεδα προηγούμενων χρόνων με εξαίρεση πέρυσι που έγιναν υπερβάσεις».

Για τα φιλικά: «Σήμερα ή αύριο θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα των φιλικών μαζί με την αποστολή που θα πάει στο Πελένδρι, όπου θα κάνουμε και το πρώτο μας φιλικό εκεί με την ΑΕΖ».