Είναι γεγονός. Ο Νταβίδ Ντε Χέα αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο κύκλος «έκλεισε». Ο Ισπανός φεύγει, αποχαιρετά, αφήνει το «Ολντ Τράφορντ» και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μαζί του παίρνει και την εποχή που προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» ήταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!
Οι συζητήσεις συνεχίζονταν, ο Νταβίδ Ντε Χέα έμοιαζε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δέχθηκε μείωση μισθού, αποδέχθηκε ακόμη μεγαλύτερη περικοπή των αποδοχών του για δεύτερη φορά, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν επιθυμούσαν κατά… βάθος την παραμονή του.
Έμοιαζαν πως θέλουν με τον τρόπο τους να τον κάνουν να φύγει. Ακόμη και αν συνέχιζε στο «Ολντ Τράφορντ», ο Έρικ Τεν Χαγκ θα τον υπολόγιζε ως δεύτερο. Και καλό είναι, ποδοσφαιριστές σαν τον Νταβίδ Ντε Χέα να αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά, και όχι ως αναπληρωματικοί, που ναι μεν αντιλαμβάνονται πως ο χρόνος περνά, αλλά παύουν πολύ… εύκολα, να είναι απαραίτητοι για τον σύλλογο.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κύκλος του Ντε Χέα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκληρώθηκε. Μετά από 13 χρόνια. Μετά από 415 συμμετοχές στην Premier League. Μετά από 147 clean sheet σε επίπεδο πρωταθλήματος και μετά από 190 απαραβίαστες εστίες σε όλες τις διοργανώσεις, όντας ο μοναδικός γκολκίπερ στην ιστορία του club που φτάνει τέτοιους αριθμούς.
Πολύ δε περισσότερο όμως, η αποχώρησή του σηματοδοτεί το τέλος μίας εποχής. Κανείς πλέον από την ομάδα που κατέκτησε την Premier League το 2012-13, συνεχίζει στο «Ολντ Τράφορντ». Ο Ντε Χέα συνέδεε επί της ουσίας, την ομάδα του πρωταθλήματος, με το «σήμερα». Με το σύνολο που κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο μετά από έξι χρόνια. Πλέον, ουδείς γνωρίζει τι έγινε πριν από μία δεκαετία και πόσο δύσκολο ήταν το «αντίο» του Σερ Άλεξ στον σύλλογο.
Ο Ντε Χέα φεύγει. Και μαζί του ολοκληρώνεται και εκείνος ο «κύκλος», που επί της ουσίας, αποτελεί και τη σύγχρονη ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!