Το μακρινό ταξίδι για τη Chengdu της Κίνας έκανε  η Αποστολή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ). Οι αθλητές μας ταξιδεύουν γεμάτοι όνειρα και φιλοδοξίες, πρώτα για να εκπροσωπήσουν με ήθος τη χώρα μας και κατά δεύτερο για να κάνουν τα πάντα ώστε να έχουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις στους σημαντικούς αυτούς Παγκόσμιους Φοιτητικούς Αγώνες (31η Πανεπιστημιάδα). Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 28 Ιουλίου και να τελειώσουν στις 8 Αυγούστου.
Η Αποστολή της Κύπρου αποτελείται από 18 αθλητές από τα αθλήματα του στίβου, τζούντο, κολύμβησης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ενόργανης γυμναστικής. Αρχηγός της Αποστολής είναι ο Πρόεδρος της ΚΟΠΑ, Καθηγ. Πάνος Ραζής και Βοηθός Αρχηγός Αποστολής ο Δρ. Ευριπίδης Δημοσθένους. Την Κυπριακή Αποστολή θα συνοδεύει και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Η ΚΟΠΑ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς της, την κορυφαία Κυπριακή γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης/Κρίστης και την Cablenet ως χορηγό επικοινωνίας.
Αναλυτικά η Αποστολή:
ΠΟΕΠΑ: Χρίστος Σάββα, Στυλιανός Γεωργίου, Χαράλαμπος Τσίτσιος, Mugurel-Adrian Simion (προπονητής).
ΚΟΓ: Γιώργος Άγγονας, Μιχάλης Ισαΐας, Νεόφυτος Κυριάκου, Ahmad Jaser (προπονητής).
ΚΟΕΚ: Μαρία Εροχίνα, Παναγιώτης Πανάρετος, Μάρκος Ιακωβίδης, Κάλια Αντωνίου, Σταύρος Μιχαηλίδης (προπονητής, Βοηθός Αρχηγός Αποστολής).
ΚΟΕΑΣ: Έλενα Κουλιτσένκο, Γιώργος Κονιαράκης, Σταύρος Σπύρου, Χρίστος Ταμάνης, Σπύρος Σάββα, Γιώργος Ανδρέου (προπονητής).
ΠΟΤ: Ζανέτ Μιχαηλίδου, Γιώργος Κουσσανιωτάκης, Γιώργος Μπαλαρισβίλι, Λαυρέντης Αλεξανίδης (προπονητής).
ΚΟΠΑ: Καθηγ. Πάνος Ραζής, Δρ. Ευρυπίδης Δημοσθένους (συνοδός), Ανδρέας Μιχαηλίδης (Πρόεδρος ΚΟΑ), Αθηνά Κωνσταντίνου (φυσιοθεραπεύτρια).