Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έδειξε να έχει πλήρη αντίληψη της κατάστασης στην οποία αποφάσισε να εμπλακεί αποδεχόμενος την πρόκληση που του παρουσίασε η Τσέλσι. «Σε ένα τέτοιο κλαμπ αν δεν παίρνεις νίκες, έχεις μπελάδες…» σχολίασε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου.
Ο Αργεντινός προπονητής παρουσιάστηκε στον κόσμο και στους ρεπόρτερ των «μπλε» για πρώτη φορά μετά την μόνιμη εγκατάστασή του στο Λονδίνο για δεύτερη φορά στην καριέρα του.
Όπως σχολίασε: «Έχω έρθει για να πάρω νίκες κι όχι απλά για να κάνω μια ωραία δουλειά. Φυσικά θέλω να παίζουμε όμορφα γιατί αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού μου. Δεν θέλω να μιλάμε για το παρελθόν. Σε ένα τέτοιο κλαμπ, σε αυτό το επίπεδο, αν δεν παίρνεις νίκες, έχεις μπελάδες. Πρέπει να το πιστέψουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί και καλοί το γήπεδο με τη δουλειά που θα κάνουμε».
Μάλιστα, αυτό που θέλησε να σχολιάσει αναφορικά με τις βλέψεις του συλλόγου και τα όσα συζήτησε με τους ανωτέρους του: «Μου παρουσίασαν το πλάνο τους για την ομάδα και εγώ το αποδέχθηκα. Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά και συμφωνήσαμε να δουλέψουμε μαζί, μαζί με τον ιδιοκτήτη, μου έδειξαν την στρατηγική τους. Ήδη θεωρώ ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά οι άνθρωποι του κλαμπ και είμαι ικανοποιημένος».