Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της και να είχε μόλις πέντε τελικές προσπάθειες, αλλά η Αγγλία βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πορτογαλίας (1-0) και να προκριθεί στα ημιτελικά του Euro K21, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με το Ισραήλ. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτoύν τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι Ίβηρες, με το τέρμα του Γκόρντον να κάνει τη διαφορά.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν. Στα επόμενα λεπτά, οι Άγγλοι ανέβασαν στροφές και 34′ βρήκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Γκιμπς Γουάιτ έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα, με τον Γκόρντον να πλασάρει από κοντά για 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, οι Πορτογάλοι πίεσαν ασφυκτικά και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, χωρίς να το καταφέρνουν. Αποκορύφωμα ήταν η εντυπωσιακή κεφαλιά του Αραούχο στο 73′, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Έτσι, οι Άγγλοι κατάφεραν να διατηρήσουν το 1-0 και να πάρουν την πρόκριση για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Γεωργία-Ισραήλ 0-0 (3-4 πεν.)
Ισπανία-Ελβετία 2-1
(68′ Γκόμεθ, 103′ Μιράντα – 90’+1′ Αμντουνί)
Kυριακή (2/7)
Αγγλία-Πορτογαλία 1-0
(34′ Γκόρντον)
Γαλλία-Ουκρανία 22:00