Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη στην περίοδο του γρασιδιού. Η 27χρονη Ελληνίδα επικράτησε 2-0 σετ τη Γουάνγκ και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Nottingham Open.

Η Σακ πήρε εύκολα το πρώτο σετ, αλλά στο δεύτερο οι δύο αθλήτριες έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ όπου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν πιο ψύχραιμη και έφτασε στη νίκη.

Στον επόμενο γύρο η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην Σουάν και την Κορνέ.

Το ματς: Οι δύο αθλήτριες μπήκαν νευρικά στο κορτ ψάχνοντας να βρουν τα πατήματά τους. Εκείνη που τα βρήκε πιο γρήγορα ήταν η Μαρία Σάκκαρη. Η 27χρονη Ελληνίδα με τέσσερα διαδοχικά κερδισμένα games μετέτρεψε το 2-2 σε 6-2 για να κλείσει το πρώτο σετ.

Το εντυπωσιακό για την Σάκκαρη στο πρώτο σετ ήταν πως ενώ πέρασε μόλις το 48% των πρώτων σερβίς της, είχε το φοβερό 67% στους πόντους μετά το δεύτερό της. Αυτό ήταν που της έδωσε και το σετ.

Το δεύτερο σετ άρχισε με γρήγορο break από την Γουάνγκ η οποία προηγήθηκε με 2-0. Η Σάκκαρη απάντησε γρήγορα και έφερε το σετ στα ίσα, για να προηγηθεί με 3-2.

Στη συνέχεια οι δύο αθλήτριες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το δωδέκατο game δίχως προβλήματα. Εκεί η Σάκκαρη δημιούργησε τριπλό break point αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι δύο αθλήτριες στο τάι μπρέικ.

Η Γουάνγκ ήταν εκείνη που κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με τρεις πόντους (5-2), όμως η Σάκκαρη ήταν πιο ψύχραιμη και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και να κλείσει το σετ και το ματς 7-6 (6).