Στο ευρύ κοινό ίσως να μη λέει και πολλά. Ίσως να πρόκειται για ποδοσφαιριστή τον οποίο τώρα αναζητούν περισσότερα στοιχεία οι οπαδοί. Ο Μικέλ Αρτέτα, πάντως, διόλου… χαμένα τα ‘χει με την προσφορά των περίπου 45 εκατ. ευρώ για τον Γιούριεν Τίμπερ. Γιατί εκείνος μπορεί ν’ αναδειχθεί στην πιο εντυπωσιακή μετακίνηση του καλοκαιριού!  

«Εγώ στην ηλικία των 21 ετών, σε καμία περίπτωση δεν είχα την τεχνική ικανότητα που έχει τώρα εκείνος…» είχε αναφέρει ο συμπατριώτης του και συμπαίκτης του στην άμυνα της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας, Βέρτζιλ Φαν Ντάικ.

Και αυτό ίσως να είναι μια από τις καλύτερες… συστατικές επιστολές που θα μπορούσε να έχει ζητήσει ο νεαρός προτού κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα της καριέρας του και βρεθεί – όπως όλα δείχνουν – στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Γιούριεν Τίμπερ αναμένεται ν’ αφήσει για πρώτη φορά την πατρίδα του και να παίξει σε άλλη Λίγκα, αφού, είχε αναδειχθεί από τα τμήματα υποδομής της Φέγενορντ, προτού βρεθεί σε αυτά του Άγιαξ το 2016 και ξεκινήσει την διαδρομή του μέχρι το ανδρικό επίπεδο.

Τον εντόπισε ο Αρτέτα με τους συνεργάτες του και… αυτό ήταν όλο. Το πρότζεκτ που βρίσκεται σε απόλυτη εξέλιξη στους «κανονιέρηδες» φαντάζει το ιδανικό για τον 22χρονο αμυντικό, ο οποίος δεν έχει πλέον τίποτα άλλο στο μυαλό του πέρα από τους Λονδρέζους.

Εκεί θα λαμβάνει 8 εκατ.ευρώ ετησίως, πράγμα που σημαίνει ότι θα διπλασιάσει τον μισθό που έχει λαμβάνειν μέχρι και αυτή την στιγμή στον Αίαντα, στο Άμστερνταμ.

Την σεζόν 2021-2022 είχε αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Eredivisie, συνεχίζοντας και στην αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο και κερδίζοντας μια θέση στα πλάνα του Φαν Χάαλ για το Μουντιάλ του Κατάρ. Είχε διακριθεί και ως ταλέντο της χρονιάς στην Ολλανδία για το 2022.

Φαίνεται πως αυτή την ποδοσφαιρική χρονιά, έφτασε να την εξαργυρώσει το φετινό καλοκαίρι, με τον ποδοσφαιριστή να έχει τέτοιες ικανότητες με την μπάλα στα πόδια, τέτοια σβελτάδα και τέτοια εκρηκτικότητα στο παιχνίδι, που μπορεί να κάνει μεγάλες εκπλήξεις. Δεν είναι τυχαίο πως του δίνουν πιθανότητες να γίνει και η πιο ουσιώδης και εντυπωσιακή μεταγραφή του καλοκαιριού στην Πρέμιερ Λιγκ, παρά το γεγονός πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην άμυνα.