Είναι απίθανο αυτό που κάνουν οι Σαουδάραβες. Είναι τρομερός ο τρόπος με τον οποίο έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της μεταγραφικής περιόδου. Αγοράζουν ποδοσφαιριστές, μετατρέπουν την χώρα τους σε μία μικρή… Ευρώπη και η μισή Premier League αρχίζει να μετακομίζει εκεί. Τρεις ακόμη ετοιμάζουν βαλίτσες και το England365 σας παρουσιάζει ποιους συναντούν.

Μπορεί να ακούγεται… καφενειακή ως σκέψη, αλλά η αλήθεια είναι πως η πρώτη εβδομάδα των μεταγραφών, ανήκει ολοκληρωτικά στη Σαουδική Αραβία. Διότι, δίχως να έχουμε περάσει καν στον Ιούλιο και στην προετοιμασία των ομάδων, η εν λόγω χώρα έχει προβεί σε κινήσεις – φαντεζί, που ουδέποτε περιμέναμε πως θα μπορούσαν να λάβουν χώρα.

Ναι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε την αρχή πέρυσι, αλλά ποιος περίμενε πως ο Πορτογάλος θα τιθόταν αντιμέτωπος με τον Καρίμ Μπενζεμά; Και για την ακρίβεια, ποιος περίμενε πως ο Γάλλος επιθετικός θα άφηνε τη Ρεάλ Μαδρίτης για να φύγει εκτός Ευρώπης… Πιθανώς ούτε ο ίδιος.

Συνέβη όμως, με τον Μπενζεμά να λαμβάνει 200 εκατομμύρια τον χρόνο από την Αλ Ιτιχάντ και να μεταβαίνει εκεί για να προπονηθεί υπό τις οδηγίες του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο.

Ο πρώην προπονητής της Γουλβς και της Τότεναμ μάλιστα, δεν είναι ο μοναδικός που διαθέτει στις τάξεις της η Αλ Ιτιχάντ και έχει έντονο παρελθόν από την Premier League. Και αυτό γιατί και ο Ενγκολό Καντέ αναμένεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με το ετήσιο συμβόλαιό του να είναι επίσης… τριψήφιο, ολοκληρώνοντας τον κύκλο του στην Τσέλσι.

Την ίδια ώρα, ο Ρούμπεν Νέβες αποτελεί τον τελευταίο παίκτη που αγωνιζόταν σε σύλλογο του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ανακοινώθηκε από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Ήρθε σε πλήρη συμφωνία με την Αλ Χιλάλ και αποφάσισε να αφήσει τη Γουλβς, αναμένοντας να γίνει συμπαίκτης με τον… Καλιντού Κουλιμπαλί.

Η Τσέλσι είναι θετική στο να τον αφήσει ελεύθερο και ο ίδιος γνωρίζει πως μπορεί να πάρει ένα πολύ καλό συμβόλαιο από την Αλ Χιλάλ, μετά την κακή, πρώτη του σεζόν, που πραγματοποίησε στην Premier League.

Όσον αφορά πρώην συμπαίκτες του Κουλιμπαλί που επίσης θα κάνουν το ίδιο δρομολόγιο; Πριν από μερικές ώρες, ο Fabrizio Romano επισήμανε πως ο Εντουάρ Μεντί τα έχει βρει σε όλα με την Αλ Αχλί, με την Τσέλσι να αναμένεται να απαντήσει θετικά στην προσέγγιση για τον Σενεγαλέζο.

Παρόμοια είναι και η κατάσταση με τον Χακίμ Ζίγιεχ. Αναζητά μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, η Αλ Νασρ ενδιαφέρεται για την απόκτησή του και ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα μπορούσε να τον έχει συμπαίκτη την επόμενη σεζόν, με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Μαροκινός μάλιστα δεν είναι ο μόνος που ενδέχεται να παίξει στο πλάι του Κριστιάνο. Ας έχουμε στο μυαλό μας το όνομα και του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Δεν θα συνεχίσει στο Λονδίνο, ψάχνει ένα συμβόλαιο που θα τον ικανοποιήσει πλήρως οικονομικά και η… μισή Σαουδική Αραβία, ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Ουδείς αποκλείει φυσικά να γίνει ο Γκαμπονέζος… κολλητός με τον Σάντι Καθόρλα. Διότι αυτό θα συμβεί αν υπογράψει στην Αλ Σαντ, με τον Ισπανό να συνεχίζει την καριέρα του  στη Σαουδική Αραβία, μετά τις εξαιρετικές σεζόν που έχει πραγματοποιήσει.

Τέλος, ας μην λησμονούμε πως και ο Στίβεν Τζέραρντ θα βρίσκεται εκεί τουλάχιστον για μία σεζόν, όντας ο μοναδικός γνώριμος της Premier League που συνεχίζει την καριέρα του στην Αλ Ετιφάκ.

Θα παρατηρήσατε πως έχουμε αναφερθεί σε 11 διαφορετικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου, με δύο προπονητές να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς. Και όλα αυτά, ενώ δεν έχουμε συμπληρώσει καν δύο εβδομάδες στην επίσημη μεταγραφική περίοδο. Σκεφτείτε τι θα ακολουθήσει… Αναλογιστείτε πόσα δισεκατομμύρια θα μπουν τις επόμενες εβδομάδες στη συζήτηση!