Δευτεροετής από τη Λευκωσία ο 20χρονος Εύελπις, που έχασε τη ζωή του, στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στη Ρεντίνα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείο Άμυνας, αναφέρει πως του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επικοινώνησαν με την οικογένεια και εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Πολιτείας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι αρωγός των οικείων του όπου απαιτηθεί, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζεται πως, το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής και όπως μετέδωσαν ελλαδικά μέσα συνέβη κατά τη διάρκεια πορείας 7 χιλιομέτρων, με τις ίδιες πηγές να λένε ότι ο άτυχος 20χρονος είχε υποβληθεί και περάσει από κάθε προβλεπόμενη υγειονομική εξέταση.

Θλίψη Προέδρου για τον θάνατο του Εύελπι

Θλίψη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης για τον θάνατο του 20χρονου Έυελπι. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος έγραψε «εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του δευτεροετή Εύελπι, που κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Ρεντίνα έχασε τις αισθήσεις του και δυστυχώς κατέληξε. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».