Ο πρώην πλέον τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ Χριστόφορος Πετρουής μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την αποχώρηση του και τις στιγμές στην ομάδα τα 14 χρόνια τα οποία την υπηρέτησε.

«Η εκτίμηση και από την ομάδα μου την οποία ευχαριστώ και από άλλες ομάδες και τον κόσμο είναι το πιο σημαντικό για εμένα και με συγκινεί. Αυτό που κρατώ είναι την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου» είπε αρχικά.

Γιατί πήρες τώρα την απόφαση να αποχωρήσεις; «Ήταν μια προσωπική απόφαση μετά από σκέψη και προβληματισμό. Είναι καθαρά για επαγγελματικούς λόγους, θα αναλάβω μια οικογενειακή επιχείρηση και ήταν ο καιρός για μια αλλαγή, να αφοσιωθώ και περισσότερο στην οικογένεια. Σίγουρα θα μου λείψει, ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι φανταστικός. Ζήσαμε αρκετά με την ομάδα, εμπειρίες, απίστευτες αναμνήσεις αλλά ήρθε ο καιρός για μια αλλαγή».

Πρέπει να έχει πολλές ικανότητες ένας Τιμ Μάνατζερ: «Ναι χρειάζεται να έχεις υπομονή κι άλλα πράγματα. Έχει αρκετό τρέξιμο. Όταν πηγαίνει καλά η ομάδα και όλα είναι στην εντέλεια όπως στην ΑΕΚ μπήκε σε άλλο επίπεδο».

Έζησες και τις άσχημες στιγμές όταν πήγε η ομάδα στην β’ κατηγορία, έζησες και τι μεγάλες στιγμές: «Ναι ζήσαμε και τις άσχημες και όταν είναι η ομάδα σου από παιδί είναι πιο άσχημο. Ήταν στην πρώτη μου χρονιά όταν πέσαμε κατηγορία και ποτέ δεν περίμενα τι θα ακολουθούσε και τι θα ζούσαμε. Αν μου έλεγε κάποιος τότε ότι θα μπαίναμε τρεις φορές ομίλους, ένα Κύπελλο δεν θα τον πίστευα. Δεν έζησα πρωτάθλημα και ελπίζω να έρθει σύντομα και θα είμαι εκεί και θα το πανηγυρίσουμε».

Ήταν δύσκολο στο διπλό ταμπλό: «Δεν είναι εύκολο. Είχαμε φανταστική πορεία στην Ευρώπη. Λίγο η κούραση, λίγο οι τραυματισμοί στοίχησαν. Με τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα δεν θα αργήσει να έρθει το πρωτάθλημα».

Για τον πρόεδρο Άντρο Καραπατάκη και τον Τεχνικό Διευθυντή Τσάβι Ρόκα: «Υπάρχει τρομερή χημεία μεταξύ τους. Για τον πρόεδρο και το συμβούλιο να μιλήσω, είναι ένα φανταστικό τιμ και τους ευχαριστώ για την στήριξη. Έκαναν πολλά και πήραν την ομάδα σε άλλο επίπεδο. Ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια η ομάδα. Ο Τσάβι Ρόκα είναι ο καταλληλότερος σε αυτό το μοντέλο, πρόσφερε πολλά. Το ότι έφυγε και επέστρεψε τα λέει όλα».

Ξεχωρίζεις κάποιον ποδοσφαιριστή από τους πολλούς που συνεργάστηκες; «Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον γιατί είχα απίστευτη σχέση με όλους. Η ΑΕΚ είναι μια οικογένεια, είναι διαφορετικό πράγμα. Με αρκετούς παίκτες κρατώ επαφή, ειδικά με το φετινό ρόστερ».

Η φετινή σεζόν ήταν η καλύτερη στιγμή; «Ναι ήταν η φετινή. Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν επίσης φανταστική και ζήσαμε απίστευτες στιγμές αλλά και το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι ήταν απίστευτο. Έγινε ακόμα πιο όμορφο με την παρουσία του κόσμου».

Κάτι λείπει από την ΑΕΚ; Και τι μπορεί να είναι αυτό; «Δεν πιστεύω να λείπει κάτι γιατί η ομάδα δουλεύει με τον σωστό τρόπο. Υπάρχει φοβερή χημεία ανάμεσα σε όλους. Η ομάδα δουλεύει πολύ σωστά και επαγγελματικά και ο κόσμος πρέπει να μείνει κοντά. Μπορούσαμε για το κάτι παραπάνω, απογοητευτήκαμε αλλά με την στήριξη του κόσμου και μια δυνατή έδρα μπορεί να πετύχει πολλά αυτή η ομάδα».

Με ποιους προπονητές είχες ιδιαίτερη σχέση; «Με όλους είχα εξαιρετική σχέση. Λίγο περισσότερο με τον Ιδιάκεθ και τον Όλτρα είχαμε πιο στενή σχέση. Έχουμε οικογενειακή φιλία».

Έχεις επαφή με τον κ. Ιδιάκεθ; «Ναι μιλάμε, μου έστειλε και ένα μήνυμα συγκινητικό. Έφυγε από την Λεγκανές και περιμένει».