Η Ομόνοια παρουσίασε τον νέο της αθλητικό διευθυντή, τον Γιέπσερ Γιάνσον. Ο Σουηδός μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα. Είπε για τη φιλοσοφία του, για τα χαρακτηριστικά που ψάχνει σε ποδοσφαιριστές, για τις νέες προσθήκες ενώ τόνισε πως κάθε χρόνο στόχος είναι το πρωτάθλημα.
Αναλυτικά:
Δημήτρης Γρηγόρη:
«Καταλήξαμε στον κ. Γιάνσον για τη δουλειά του και τον χαρακτήρα του. Ο κύριος Γιέσπερ Γιάνσον είναι ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δηλαδή θα έχει την ευθύνη για τον πρωταθλητισμό, για τις Ευρωπαϊκές διακρίσεις και τις επιτυχίες».
Όταν ρωτήθηκε για τη συμφωνία με το Σωματείο, ο αναπληρωτής πρόεδρος των πρασίνων, τόνισε πως δεν είναι ούτε η ώρα ούτε η στιγμή και πως η διάσκεψη γίνεται για την παρουσίαση του Γιέσπερ Γιάνσον. 
Γιέσπερ Γιάνσον: «Είμαι χαρούμενος για την παρουσία μου στην Ομόνοια. Εργάστηκα πολλά χρόνια στις Σκανδιναβικές χώρες και μοιάζουν τα πρωταθλήματα. Ήθελα να είμαι πιο κοντά στην Ευρώπη. Η επιτυχία, οι προοπτικές, η ιστορία και όσα θέλει να πετύχει η Ομόνοια με έπεισαν να πω το «ναι».».
Η φιλοσοφία του: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους τίτλους και τις νίκες, αλλά για εμένα δεν είναι να κατακτήσεις μια φορά το πρωτάθλημα. Για εμένα είναι σημαντικό να παραμείνεις στην κορυφή. Για εμένα είναι σημαντικό πως δημιουργείς το ρόστερ σου. Να έχεις και έμπειρους και νεαρούς. Ένα από το κομμάτι της φιλοσοφίας μας είναι να λειτουργεί ο σύλλογος με σταθερότητα και να πουλήσουμε παίκτες στο εξωτερικό. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο πλάνο σου για να δουλέψεις μακροπρόθεσμα πάνω σε αυτό. Η Ομόνοια πρέπει να είναι πειθαρχημένη για να δουλέψει σε ένα τέτοιο πλάνο».
Για το τι προτίθεται να κάνει με τις ακαδημίες: «Θα πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρος δρόμος για τους νεαρούς προς την πρώτη ομάδα και το ρόστερ να είναι καταρτισμένο έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα για να ανέβουν. Είχα εντυπωσιαστεί από τους νεαρούς Κύπριους παίκτες που βγήκαν από την ακαδημία της Ομόνοιας. Αυτό κάναμε και στη Χάμαρμπι. Έχω ξεκάθαρες ιδέες για το πως θα δουλέψω για την ακαδημία. Από εκεί και πέρα τις αποφάσεις θα τις λαμβάνει το κλαπμ. Προπονητές και παίκτες πάνε και έρχονται αλλά η δουλειά του Αθλητικού Διευθυντή είναι να συμβουλεύεις τη διοίκηση για τις σωστές αποφάσεις».
Για τον Σωφρόνη Αυγουστή, το τμήμα σκάουτινγκ και αν θα παίρνει ο ίδιος τις τελικές αποφάσεις: «Με τον κ. Ταραπουλούζη συζητάμε εδώ εβδομάδες για τα θέματα του ρόστερ. Έχουμε μια καλή επικοινωνία και τις ίδιες ιδέες . Είναι ανόητο να αποκτήσεις ποδοσφαιριστές που ο προπονητής δεν τους θέλει. Όσον αφορά το ποιος θα παίρνει τις τελικές αποφάσεις, είναι η διοίκηση. Έτσι είναι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει ο σύλλογος».
Για το ότι σε 20 ημέρες η Ομόνοια δίνει τον πρώτο της επίσημο αγώνα και για τις μεταγραφές: «Είναι κάτι που σκεφτόμουν το γεγονός ότι παίζουμε νωρίς. Δουλεύουμε πάρα πολύ αυτές τις μέρες και σύντομα μπορείτε να περιμένετε κάποιες αφίξεις ποδοσφαιριστών».
Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που αναζητά σε ποδοσφαιριστές: «Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Ένας καλός παίκτης σε μια ομάδα μπορεί να μην…κολλήσει σε μια άλλη. Ο αθλητικός διευθυντής είναι αναγκασμένος να λέει όχι σε ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στο παζάρι αλλά πρέπει να βρεις αυτόν που θέλεις στην ομάδα σου. Δεν θέλω να βλέπω ποδοσφαιριστές να έρχονται στην Κύπρο για διακοπές. Θέλω να μπορεί να βοηθήσει. Το πιο σημαντικό είναι η προσωπικότητα. Είναι δύσκολο να την εντοπίσεις και να την καταλάβεις. Είναι εύκολο να βρεις τα στατιστικά του αλλά είναι δύσκολο να καταλάβεις την προσωπικότητα του. Δεν με ενδιαφέρει αν έπαιζαν σε μεγάλα πρωταθλήματα ή μικρότερα πρωταθλήματα. Δεν με ενδιαφέρει ακόμα και αν έπαιζαν σε μικρότερες κατηγορίες. Βλέπω τις δυνατότητες και την ανάπτυξη ενός ποδοσφαιριστή. Είναι σημαντικό για εμένα να βρεις έναν ποδοσφαιριστή από μικρότερα πρωταθλήματα και να τον αναπτύξεις. Γενικά κοιτάζουμε για όλα τα επίπεδα».
Ποιοι οι στόχοι του για την Ομόνοια: «Κύριος στόχος είναι να κατακτήσεις τίτλους. Αυτό έδειξε η ιστορία της Ομόνοιας. Να παλεύεις για κάθε χρονιά για τον τίτλο. Θα πρέπει ο σύλλογος να είναι οικονομικά σταθερός και πρέπει να παίρνουμε παίκτες και να τους πουλούμε σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα. Η Κύπρος είναι στην 20η θέση στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και όταν μπορούμε να πουλήσουμε παίκτες, θα το κάνουμε στη σωστή στιγμή».
Για τον Εράκοβιτς και αν είναι επιλογή του: «Η περίπτωση του Εράκοβιτς είναι χαρακτηριστική. Είναι παράδειγμα αυτού που είπα πριν. Ότι πρέπει να αποκτάς παίκτες που μπορούν να αναπτυχθούν. Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα. Θα έχει τις ιατρικές εξετάσεις το απόγευμα. Είναι…περίπου νέος. Δεν λέω ότι είναι νέος γιατί είναι 23 ετών και έχει και παραστάσεις με την Εθνική Μαυροβουνίου. Ήταν μια συλλογική απόφαση». 
Για το ότι γράφτηκε στη Σουηδία πως θα συνεχίσει σε συμβουλευτικό ρόλο στη Χάμπαρμπι:«Διατηρώ μια καλή σχέση με τη Χάμαρμπι και αν θέλουν τη συμβουλή μου θα την δώσω αλλά είμαι 100% συγκεντρωμένος στην Ομόνοια».
Για τα χαρακτηριστικά των παικτών που ψάχνει: «Αναζητούμε την ταχύτητα στους παίκτες που θέλουμε να αποκτήσουμε αλλά το ρόστερ πρέπει να έχει ισορροπία. Πέρσι το ρόστερ είχε 16 διεθνείς παίκτες και κάποιοι από αυτούς έμεναν στον πάγκο. Αυτό δείχνει πόση ποιότητα είχε η ομάδα. Εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε την Ομόνοια».
Για το τι γνώριζε για την Ομόνοια: «Γνώριζα την Ομόνοια προηγουμένος. Είχα προσέξει ότι οι Κυπριακές ομάδες τα πήγαιναν καλά στην Ευρώπη και προσπαθούσα να καταλάβω από μακριά γιατί. Τελικά κατάλαβα ότι έρχονται καλοί παίκτες στην Κύπρο. Τους Κατσανίκλιτς, Μπένγκτσον και Καλίλι τους θεωρώ «παιδιά» μου και τους ακολουθώ και τους παρακολουθώ πως εξελίσσεται η καριέρα τους».
Για τον Σεμέδο: «Ο Σεμέδο είναι ένας καλός παίκτης ο οποίος έχει συμβόλαιο με άλλη ομάδα αλλά μας ενδιαφέρει και έχουμε επαφές μαζί του. Δεν έχω άλλο σχόλιο». 

ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: