Το νταμπλ είναι γεγονός. Η Μάντσεστερ Σίτι τα κατάφερε. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα το έκανε. Και αυτομάτως «έγραψε» ιστορία, μιας και έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που κατακτά πρωτάθλημα και Κύπελλο την ίδια σεζόν, για 2+ φορές!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να έχει κατορθώσει να λογίζεται ως φαβορί σε οποιαδήποτε διοργάνωση λαμβάνει μέρος, όμως σε έναν τελικό με συμπολίτισσά της, είναι προφανές πως κάθε ενδεχόμενο είναι πιθανό.

Ακόμη και κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως, οι «πολίτες» αναδείχθηκαν κυρίαρχοι. Έπαιξαν το παιχνίδι τους, σκόραραν δις με τον Ιλκάι Γκιντογκάν, αγχώθηκαν στο φινάλε, αλλά ο στόχος επετεύχθη.

Η Μάντσεστερ Σίτι μετά την κατάκτηση του 5ου πρωταθλήματος την τελευταία εξαετία, που συνοδεύτηκε με ένα τεράστιο σερί νικών, για να προσπεράσει την Άρσεναλ που ήταν πρώτη για 248 ημέρες, παίρνει και το Κύπελλο Αγγλίας, για να πανηγυρίσει το δεύτερο νταμπλ της με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο.

Το σφύριγμα της λήξης του Πολ Τίρνι στο «Wembley», βρήκε τον Πεπ να «γράφει» ιστορία. Διότι αισίως έγινε μόλις ο 3ος προπονητής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κάνει το νταμπλ σε τουλάχιστον δύο σεζόν.

Ποιοι ήταν οι άλλοι δύο που έδειξαν τον δρόμο στον Γκουαρδιόλα για το νταμπλ του 2018-19 και της φετινής σεζόν; Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο Αρσέν Βενγκέρ φυσικά.