Ήταν καλοκαίρι του 2012 όταν άφηνε τον ΟΦΗ και κατηφόριζε στην Κύπρο. Ποιος να το περίμενε, δύο ομάδες (Απόλλων-Ομόνοια), 9 τρόπαια, μια Κυπριοποίηση, γκολ, τελικές πάσες και εκατοντάδες (συμμετοχές εντός και εκτός συνόρων) μετά, πώς θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαιρικού κόσμου του νησιού μας. Ο λόγος φυσικά για τον Φώτη Παπουλή. Συγκινημένος, στα 38 του ένιωσε πως ο τεράστιος αυτός κύκλος έφτασε στο τέλος τους και σίγουρα «πόνεσε» όταν το ανακοίνωνε. Είναι όπως το παλιό καλό κρασί. Όσο γερνάει τόσο καλύτερο γίνεται. Όμως, πλέον, αντιλήφθηκε πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου…Δυστυχώς.
Ότι υπήρχε εντός συνόρων το κατέκτησε! Ένα πρωτάθλημα (2020-21) με την Ομόνοια, 5 κύπελλα (2013,2016,2017 με Απόλλωνα, 2022 και 2023 με την Ομόνοια), τρία σούπερ καπ (2017,2018 με Απόλλωνα και 2022 με Ομόνοια).

Το τέλος γράφτηκε ονειρικά. Όπως του αρμόζει. Με έναν τίτλο, με μια μαγική ασίστ, με την υπογραφή του!
Ο επιτελικός μέσος άφησε το στίγμα του. Σεβάστηκε και τον σεβάστηκαν. Αγάπησε και τον αγάπησαν. Έδωσε και πήρε. Ένας ποδοσφαιριστής με τρομερή ποιότητα, με την κίνηση του σήμα-κατατεθέν που κατέληγε σε τέλειο πλασέ και η μπάλα αναπαυόταν στα αντίπαλα δίκτυα. Με την έξοχη κάθετη πάσα του και τις άλλες ασίστ του. Ο «Παπουλής» έγινε «Φώτης» στα χείλη των φιλάθλων.
Προς το πρόσωπο του, από τον ποδοσφαιρικό κόσμο, υπάρχει ένας τεράστιος σεβασμός και φυσικά αμοιβαίος. Φώτη σε ευχαριστούμε για την ποιότητα, το ήθος και τα όσα πρόσφερες στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε που έκανες καλύτερο το πιο δημοφιλές άθλημα στην Κύπρο. Ευχαριστούμε για την προσφορά σου αλλά και την προσωπικότητα του. Να είσαι σίγουρος το σημάδι σου θα μείνει ανεξίτηλο στο πέρασμα των χρόνων και το όνομα σου γράφτηκε με τα πιο χρυσά γράμματα στην ποδοσφαιρική ιστορία του τόπου μας!

Θράσος Δημητρίου