Δύο αρνητικά σερί θέλει να τερματίσει η ΑΕΚ στο σημερινό ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Πρώτον, να πάρει το πρώτο της διπλό επί των γαλαζοκιτρίνων στο πρωτάθλημα μετά τις 22 Δεκεμβρίου 2015 (τότε είχε νικήσει με 2-1) και δεύτερον, να δώσει τέλος στις πέντε διαδοχικές ήττες που μετράει μακριά από την «Αρένα», έχοντας κερδίσει για τελευταία φορά εκτός Λάρνακας στις 4 Φεβρουαρίου, στο 3-1 επί της Καρμιώτισσας στο Τσίρειο.
Παρεμπιπτόντως, επειδή έγινε πολύς λόγος για την…κατάρα που τη συνοδεύει στο «ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ» στη Λεμεσό, όπου κατέγραψε τέσσερεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, να σημειώσουμε πως ούτε στο ΓΣΠ έχει καταφέρει φέτος να πάρει έστω ένα βαθμό, χάνοντας από Ομόνοια κι ΑΠΟΕΛ.
Το σημαντικότερο βέβαια είναι να πάρει το διπλό, αφενός για να κάνει το μεγαλύτερο βήμα για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου κι αφετέρου, να έχει το δικαίωμα να διατηρήσει τις ελπίδες της για τον τίτλο.
Σημειώνουμε επίσης πως είναι ένας αγώνας «do or die», από την άποψη ότι αν χάσει, τότε μηδενίζονται οι πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Συνεπώς, για όλα όσα καταγράψαμε, αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν είναι ένα απλό ντέρμπι, ούτε μιλάμε μονάχα για το γόητρο, αλλά διακυβεύεται σε μεγάλο βαθμό μια ολόκληρη σεζόν. Ήρθε λοιπόν η ώρα για την ΑΕΚ να παίξει τα ρέστα της. All in και…όπου την βγάλει!
Μία πιθανή 11άδα στο αποψινό ντέρμπι: Πίριτς, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Κάσας, Ροσάλες, Λέδες, Πονς, Γκιούρτσο, Ναούμ ή Γκρόμοφ, Τρισκόφσκι, Λόπες.

Ανδρέας Βεντούρης