Σειρά μέτρων για στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, προανήγγειλε από το βήμα της εκδήλωσης «Γιορτή Πολύτεκνης Μάνας», με αφορμή την ημέρα της μητέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απαρίθμησε σειρά προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολύτεκνες οικογένειες, επισημαίνοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη στήριξης του θεσμού της οικογένειας, μιας και το δημογραφικό αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας.
«[…] ιδιαίτερα η έμπρακτη και ουσιαστική συμβολή της πολύτεκνης οικογένειας, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής κοινωνίας».
Μάλιστα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης προανήγγειλε σειρά μέτρων για αύξηση των γεννήσεων και κατ’ επέκταση αντιμετώπιση του δημογραφικού, προβαίνοντας, μάλιστα, σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.
Όπως ανέφερε:
Αυξάνεται κατά 10 χιλιάδες ευρώ η επιχορήγηση της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, σε ό,τι αφορά στη στήριξη πολύτεκνων μητέρων, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα της Οργάνωσης (Από 90 χιλιάδες ευρώ, σε 100 χιλιάδες)
Στόχος είναι να επανέλθει συνολικά το επίδομα μητέρας
Θα υπάρξει άμεση αύξηση του επιδόματος μητέρας κατά 50 ευρώ
Θα καταβληθεί άμεσα εφάπαξ θερινό επίδομα 70 ευρώ ανά παιδί σε κάθε οικογένεια, με το ποσό αυτό να αυξάνεται στα 100 ευρώ για τις οικογένειες με 4 ή περισσότερα παιδιά
Σχεδιάζεται μικρότερο και πιο ευέλικτο ωράριο εργασίας για τους πολύτεκνους γονείς
Τα επιδόματα που θα δίνονται στους πολύτεκνους επί διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη, δεν θα στηρίζονται στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων.