Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα, η ΑΕΚ μοιραία περίμενε τις δύο ματσαρες της Δευτέρας προκριμένου να δει που θα την βγάλει η 6η αγωνιστική των πλέι οφ και πόση θα είναι η διαφορά της από την κορυφή.
Το ιδεατό σενάριο ήταν δύο ισοπαλίες. Στο ΓΣΠ ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν ήρθε όμως στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ και πλέον η ομάδα της Λάρνακας τέσσερις στροφές πριν από το φινάλε είναι έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή.
Ανέφικτο δεν είναι να καλυφθεί η διαφορά αλλά όχι από την τωρινή ΑΕΚ. Αν μιλούσαμε για την ΑΕΚ του ξεκινήματος ίσως οι πιθανότητες να γίνει η μεγάλη ανατροπή να ήταν περισσότερες αλλά η ομάδα του Όλτρα δεν πείθει.
Είναι σημαντικό που ακόμα κρατά γερά την 3η θέση η οποία είναι και προνομιούχα και πρέπει να γίνει καλύτερη για να την κρατήσει μέχρι τέλους και αν το φέρουν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα να τερματίσει και πιο ψηλά.
Απλά να σημειώσουμε ότι η ΑΕΚ μπήκε στα πλέι οφ με δύο βαθμούς διαφορά από την κορυφή και έξι στροφές μετά είναι στο -6. Στην 22η αγωνιστική ήταν στο +10 από τον Άρη και τώρα είναι στο -6.