Κάποτε, είχα επικρίνει τον κύριο Ανδρέα Παπαχαραλάμπους για το λόγο ότι προτίμησε να γίνεται πρωταγωνιστής στα ΜΜΕ, προαναγγέλλοντας είτε κόκκινους φακέλους, είτε άλλα που συνέβαιναν σε βάρος του ποδοσφαίρου.
Είχε μάλιστα καταφέρει να δημιουργήσει την άποψη ότι θα έβρισκε την άκρη του νήματος και θα έστηνε στον τοίχο, όσους εμπλέκονταν είτε σε ύποπτους αγώνες, είτε σε ότι άλλο αρνητικό πίστευε ότι συνέβαινε.
Αποτέλεσμα; «Μία τρύπα στο νερό» με τον ίδιο να αποχωρεί άπρακτος από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού.
Πριν τον Παπαχαραλάμπους, το ίδιο συνέβηκε με όσους άλλους θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι βρήκαν το λάθος στο ποδόσφαιρο.
Σήμερα, είναι πρόσωπο επικαιρότητας ο κύριος Ευθύμιος Ευθυμίου. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής βγάνει στα ΜΜΕ και εκτός από ότι μιλά με τόση σιγουριά, μας έχει αραδιάσει μία σειρά αριθμών αγώνων χαρακτηρίζοντας τους «ύποπτους», χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται από την ΚΟΠ.
Είναι χαρακτηριστικές οι σημερινές του δηλώσεις:
 «Εμείς ερευνούμε μόνο κόκκινους φάκελους, που σημαίνει πολύ έντονη στοιχηματική δραστηριότητα, που αφήνουν την υπόνοια ότι κάτι έχει συμβεί. Είναι έντονο κόκκινο. Παίρνουμε αρκετά στοιχεία, αλλά οι περισσότεροι φάκελοι είναι κίτρινοι. Ήρθαν μαζεμένοι τέσσερις κόκκινοι φάκελοι, θα διορίσουμε σήμερα τους τέσσερις ερευνώντες λειτουργούς. Μαζί με την πέμπτη υπόθεση, που είναι το θέμα με τους φακέλους που ήρθαν και χάθηκαν, 11 για την Καρμιώτισσα και 5 για τον Ερμή. Γι’ αυτή την υπόθεση θα διορίσουμε  δύο λειτουργούς.  Ο ισχυρισμός που υπάρχει είναι ότι η ΚΟΠ πήρε τους 16 φάκελους και τους εξαφάνισε. Την ΚΟΠ θα ερευνήσουμε για να δούμε αν αληθεύει αυτός ο ισχυρισμός.
Για την ΚΟΠ θα διορίσουμε δύο ερευνώντες λειτουργούς, θέλουμε το συντομότερο δυνατό το πόρισμα. Θα τους παρακαλέσουμε να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, έτσι ώστε σε 15-20 μέρες να έχουμε πόρισμα να ανακοινώσουμε».
Συν τοις άλλοις, μας είπε ότι την Τετάρτη το πρωί (31 Μαΐου 2023) ο ίδιος ή άλλα μέλη της επιτροπής θα μπουν στην ΚΟΠ.
Να μπείτε να κάνετε τι κύριε Ευθυμίου; Με όλο το σεβασμό, αλλά ο χορός δηλώσεων από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας αντί να φέρει το αποτέλεσμα που ο ίδιος περιμένει, μάλλον θα τον αφήσει και αυτόν εκτεθειμένο.
Κάτι μου λέει, ότι στα επόμενα 24ωρα θα σταματήσουν και οι δηλώσεις αυτές και συνάμα θα ξεχαστούν τα πάντα, ελλείψει στοιχείων και αποδείξεων.
Περίπου ότι έγινε τα τελευταία χρόνια. Όσοι βιάστηκαν να μιλήσουν προτού βρουν στοιχεία, είτε εκτέθηκαν, είτε έφυγαν άπρακτοι από το χώρο…

Μιχάλης Παπαγεωργίου