Σάλος ξέσπασε έπειτα από την ανάρτηση του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους κατά της Βουλεύτριας των Οικολόγων Αλεξάνδρας Ατταλίδου, με φόντο την υπερψήφιση της ποινικοποίησης των θεραπειών μεταστροφής.
Όλα άρχισαν όταν, με ανάρτησή της η Βουλεύτρια των Οικολόγων χαιρέτισε την απόφαση της βουλής, αναφέροντας ότι πρόκειται για «ακόμη λιθαράκι στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας».
«Τέρμα στα βασανιστήρια κατά των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τέρμα πια στη ρητορική μίσους στη μισαλλοδοξία και την στοχοποίηση. Τόσους αιώνες καταπίεσης και βασανιστηρίων τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας άντεξαν…  ας αντέξουν και οι υπόλοιποι μερικές δεκάδες χρόνια τον αγώνα κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ! Αγάπη, αποδοχή».
Με δική του ανάρτηση ο Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, δημοσιεύει την ανάρτηση της κ. Ατταλίδου, μαζί με δηλώσεις που είχε τον Δεκέμβριο του 2022, όταν ανέφερε ότι έχει στοχοποιηθεί για τις θέσεις που εκφράζει στα θέματα του μεταναστευτικού, των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
Είχε αναφέρει ότι λαμβάνει προσωπικά απειλητικά μηνύματα που της στέλνουν ανάμεσα σε άλλα ότι «θα σε βρει ο διάβολος», «θα σου στείλουμε τρεις μαύρους» και διάφορα άλλα ρατσιστικού και ομοφοβικού περιεχομένου. Ανέφερε μάλιστα πως σκοπεύει να απευθυνθεί στην επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Πρόεδρο και δύο Αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγείροντας ζήτημα ελέγχου του κράτους δικαίου στην Κύπρο διότι όπως είπε η ίδια θεωρεί πως υπάρχει ολιγωρία.
«Μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφτασαν ποτέ!», γράφει, απομονώνοντας την δήλωση της κ. Ατταλίδου.