Έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της γ’ κατηγορίας, ανέβασε την ΕΝΑΔ στην β’ κατηγορία και πήρε θέση και στην κορυφαία 11άδα.
Όλα αυτά αφορούν το Κύπριο επιθετικό Ανδρέα Πιτταρά ο οποίος παραχώρησε μια πολύ όμορφη συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy και είπε αρκετά και ενδιαφέροντα.
Μίλησε για την παρουσία του, για τον Κώστα Καϊάφα τον οποίο χαρακτήρισε τεράστιο κεφάλαιο για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, ενώ έκανε και την αποκάλυψη ότι δεν θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά στην ομάδα της Πόλης Χρυσοχούς.

Συνέντευξη στον Χρίστο Χρίστου

Μίλησε μας λίγο για την χρονιά που ολοκληρώθηκε η οποία έφερε και την άνοδο της ΕΝΑΔ στην β’ κατηγορία: «Από το περασμένο καλοκαίρι τέθηκε σαν στόχος η άνοδος και με βάση αυτό τον στόχο χτίστηκε η ομάδα. Προς το τέλος της α’ φάσης είναι αλήθεια ότι χάσαμε κάπως τον δρόμο μας και μείναμε πίσω βαθμολογικά όμως με τις προσθήκες που έγιναν τον Ιανουάριο, η ομάδα βρήκε τον δρόμο της. Κάναμε μια εξαιρετική β’ φάση πρωταθλήματος και καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο σχετικά εύκολα. Μάλιστα διεκδικούσαμε και το πρωτάθλημα μερικές αγωνιστικές μέχρι και το φινάλε».

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας; «Το οικογενειακό κλίμα ήταν το μεγάλο μυστικό πέραν από την ποιότητα της ομάδας και τον ποδοσφαιριστών. Οι ποδοσφαιριστές, η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση ήμασταν κυριολεκτικά ένα. Κάτι άλλο που επίσης έπαιξε τον ρόλο του περισσότερο αγωνιστικά είναι η δυνατή έδρα της ομάδας. Είναι σημαντικό σε αυτές τις κατηγορίες μιας ομάδα να διαθέτει δυνατή έδρα».
Για την εντυπωσιακή σου χρονιά, τα 26 γκολ και τη συμπερίληψη σου στην κορυφαία 11άδα της σεζόν: «Έκανα μια πολύ καλή σεζόν για τον λόγο ότι περνούσα ωραία στην ομάδα. Είναι αυτό που είπα και πριν γενικότερα για την ομάδα και το μυστικό της. Με έκαναν να νιώθω σαν οικογένεια και έκανα αυτό για το οποίο πήγα στην ομάδα. Αυτό δεν ήταν άλλο από το να πετύχω αρκετά γκολ και να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει στην β’ κατηγορία».
Θα συνεχίσεις και τη νέα σεζόν στην ΕΝΑΔ; «Πέρασα ωραίες στιγμές και γνώρισα πολύ ωραίους ανθρώπους στην Πόλη Χρυσοχούς. Μου έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν στην ομάδα και τη νέα χρονιά, ενώ το ίδιο ήθελα κι εγώ. Παρόλα αυτά λόγω απόστασης και οικογένειας δεν θα συνεχίσω στην ομάδα. Επαναλαμβάνω ότι το θέλαμε και οι δύο αλλά πάνω από όλα βάζω την οικογένεια. Στέρησα αρκετές ώρες από τον γιο μου και θέλω να τις καλύψω. Είναι σημαντικό το ποδόσφαιρο αλλά πιο σημαντική είναι η οικογένεια».

Κεφάλαιο Κώστας Καϊάφας: «Ο Κώστας Καϊάφας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο όχι μόνο για την ΕΝΑΔ αλλά για ολόκληρο το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Σαν ποδοσφαιριστής έκανε τεράστια καριέρα και πιστεύω ότι μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο και σαν προπονητής. Έχει και το μεράκι και τις γνώσεις και τις ικανότητες. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που δούλεψα μαζί του και τον ευχαριστώ από καρδιάς».
Μπορεί η ΕΝΑΔ να ανταπεξέλθει στην β’ κατηγορία; «Βεβαίως και μπορεί για έχει τους ανθρώπους και διοικητικά και αγωνιστικά που ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους και αγαπάνε αυτή την ομάδα. Με σωστό προγραμματισμό όλα μπορούν να γίνουν, ενώ θεωρώ ότι θα έχει και την πιο δυνατή έδρα στην κατηγορία την οποία αν εκμεταλλευτεί μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Παίζει σημαντικό ρόλο η έδρα μιας ομάδας σε αυτές τις κατηγορίες και η ΕΝΑΔ την διαθέτει. Και με τον Καϊάφα στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας μόνο πιο ψηλά μπορεί να βλέπει».
Για την δική σου πορεία και για το γεγονός ότι άλλαξες πολλές ομάδες στην καριέρα σου; «Είναι αλήθεια ότι άλλαξα αρκετές ομάδες αλλά όπου να παίζω πάντα δίνω τον καλύτερο ου εαυτό. Θέλω πάντα η ομάδα στην οποία αγωνίζομαι να πετυχαίνει τους στόχους της. Θέλω να προσφέρω όπου και να αγωνίζομαι και να κάνω όσο καλύτερα μπορώ αυτό για το οποίο με πήραν στην ομάδα τους».

Παρακολουθείς τα τεκταινόμενα στην α’ κατηγορία; «Ναι βεβαίως».
Πως βλέπεις την μάχη για κατάκτηση του πρωταθλήματος;  «Αν δεν είναι το καλύτερο πρωτάθλημα, είναι σίγουρα από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων. Γίνεται μεγάλη μάχη για τον τίτλο. Το ΑΠΟΕΛ έχει την εμπειρία και τη βαριά φανέλα αλλά ο Άρης είναι μια εξαιρετική ομάδα με ποιότητα ειδικά στην επίθεση και την οποία απολαμβάνεις να παρακολουθείς. Πιστεύω ότι ο Άρης στο τέλος θα ολοκληρώσει την μεγάλη έκπληξη και θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα».