Με επτά παιχνίδια να απομένουν, για να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος, η Σέλτικς θα πρέπει να ξεκινήσει να προβάρει τη στέψη της, αφού, στο “Old Firm”, που διεξήχθη το μεσημέρι, επικράτησε 3-2 της Ρέιντζερς, αυξάνοντας τη διαφορά, από τη μεγάλη της αντίπαλο, στους 12 βαθμούς.

Με υπέροχο γυριστό σουτ, ο Φουρουχάσι άνοιξε το σκορ στο 26′ για τους πρωταθλητές Σκωτίας, όμως, ο Ταβερνιέρ με απίθανη εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε στο 45′.
Η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν εκείνη που αποδείχθηκε μοιραία, αφού τα λάθη στο 62′ επέτρεψαν στον Φουρουχάσι να σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι από καίρια θέση, ενώ και ο Φιλίπε Νέβες εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στα μετόπισθεν της Ρέιντζερς για να σκοράρει εύκολα για το 3-1 στο 73ο λεπτό.
Ο Ταβερνιέ μείωσε με κεφαλιά στο 79′ πετυχαίνοντας το 100ο του γκολ με τη φανέλα της Ρέιντζερς, ενώ, είχε τις ευκαιρίες και για ένα τρίτο γκολ, που θα χάριζε τον βαθμό στην ομάδα του. Το φινάλε ήταν δραματικό, αφού, ο Μπερναμπέι στο 88′ το σκέφτηκε πολύ αντί να τελειώσει το τετ-α-τετ για την Σέλτικ και να διώξει το άγχος, με τον Μπάρισιτς να στέλνει την μπάλα, πάνω από τα δοκάρια, στις καθυστερήσεις, σπαταλώντας την τελευταία ευκαιρία της Ρέιντζερς για τον βαθμό.

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Τζόνστον, Κάρτερ-Βίκερς, Στάρφελτ, Τέιλορ, Μόουι (61′ Ιβάτα), ΜακΓκρέγκορ, Ο’Ράιλι (75′ Οχ), Ζότα (75′ Χακσαμπάνοβιτς), Μάεντα (86′ Μπερναμπέι), Φουρουχάσι (85′ Τέρνμπουλ)

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ, Σούταρ, Ντέιβις, Μπάρισιτς, Τζακ (86′ Λούντστραμ), Ράσκιν, Κάντγουελ (86′ Ράιτ), Τίλμαν (69′ Σάκαλα), Κεντ, Μορέλος (86′ Τσόλακ)