Για πρώτη φορά μετά το 2001, η Ολλανδία ολοκληρώνει τη χρονιά στην 6η θέση της βαθμολογίας της UEFA, εξασφαλίζοντας έτσι 2+1 εισιτήρια για το Champions League της σεζόν 2024/25.

Οι Ολλανδοί είχαν προσπεράσει εδώ και καιρό τους Πορτογάλους όμως μετά τα αποτελέσματα αυτής της εβδομάδας στις τρεις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις σφραγίστηκε ότι Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισαβόναςδεν δύνανται να προσφέρουν αρκετούς πόντους στη χώρα τους για να επιστρέψει στην εξάδα.

Ετσι, η Eredivisie ετοίμασε ένα ξεχωριστό βίντεο για την… τελετή παράδοσης της 6ης θέσης και των ανάλογων εισιτηρίων, με πρωταγωνιστή τον Καλίντ Μπουλαρούζ.

Μια επιλογή όχι τυχαία, καθώς ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε συμμετάσχει στην περιβόητη μάχη της Νυρεμβέργης.

Το ιστορικό 1-0 των Ιβήρων επί των «οράνιε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, όπου είχε βγει 20 κάρτες – με τον Μπουλαρούζ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη!
Συνοψίζοντας, το ολλανδικό πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα δώσει απευθείας δύο εισιτήρια για το Champions League, ένα για τα προκριματικά, ένα απευθείας για το Europa και δύο για τα προκριματικά του Conference. Αξίζει δεν να σημειωθεί ότι η Ολλανδία δύναται να μπει στην επόμενη χρονιά ούσα στην 5η θέση, πάνω και από τη Γαλλία – με τα αποτελέσματα των Φέγενορντ, Άλκμααρ και Νις να κρίνουν το μέλλον.