Τα… στενά οικονομικά αναγκάζουν την Μπαρτσελόνα να κοιτάξει παίκτες που μένουν ελεύθεροι εν όψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου.
Το κορυφαίο όνομα, που πιθανότατα θα ξαναφορέσει την «μπλαουγκράνα» φανέλα, είναι ο Λιονέλ Μέσι, για την επιστροφή του οποίου στην ομάδα που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, η φημολογία εντείνεται σχεδόν καθημερινά.
Και παρά τις μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις του Αργεντινού παγκόσμιου πρωταθλητή, θεωρείται πιθανό οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία, με τον Μέσι να μειώνει καταλυτικά τις αξιώσεις του για να γυρίσει στη Βαρκελώνη.
Εκτός όμως από τον Αργεντινό σούπερ σταρ, υπάρχουν στην ευρωπαϊκή αγορά αρκετοί ποδοσφαιριστές, που μένουν ελεύθεροι τον ερχόμενο Ιούνιο και οι οποίοι βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Ισπανία.
Τέτοιες περιπτώσεις, είναι ο αμυντικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ινίγκο Μαρτίνεζ, ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Ιλκάι Γκιουντογκάν, ο μέσος της Τσέλσι, Ενγκολό Καντέ, ο επιθετικός της Γκλάντμπαχ, Μάρκους Τιράμ, ο κεντρικός αμυντικός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Εβάν Ντικά, ο μέσος της Λέστερ, Γιούρι Τίλεμανς, ο Ναμπί Κεϊτά της Λίβερπουλ, ο Μάρκο Ασένσιο της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Βίλφριντ Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας.