Η ΑΕΚ χρειάζεται τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ για δύο λόγου. O πρώτος είναι ο προφανής: για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στο -1 και να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για τον τίτλο.
Ο δεύτερος είναι για να αποκτήσει τη χαμένη της δυναμική. Τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα είχαν δημιουργήσει προβληματισμό και είναι λογικό να επηρεάζει τη ψυχολογία.
Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι με νίκη τη Δευτέρα, η ΑΕΚ θα αποκτήσει ξανά τη χαμένη της αυτοπεποίθηση και σίγουρα πολύ πιο ευοίωνες προοπτικές στη μάχη του πρωταθλήματος.
Για να τα καταφέρει θα πρέπει πολύ απλά να παρουσιάσει τον καλό της εαυτό. Χρειάζεται να είναι εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι και να βγάλει τις αρετές της στο επιθετικό. εάν το πράξει, τα πράγματα γι’ αυτήν θα κυλήσουν όπως ακριβώς θα θέλει.
Καλείται επίσης να ξεπεράσει την μεγαλύτερη πίεση που αισθάνεται ως η ομάδα που κυνηγάει στη βαθμολογία τον προσεχή της αντίπαλο. Όλα αυτά μαζί είναι στοιχεία απαραίτητα για να μπορέσει να πετύχει το μοναδικό της στόχο.
Κάποιες αλλαγές πιθανόν να πραγματοποιήσει ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα, που δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Λέδες και Τόμοβιτς.

Ανδρέας Βεντούρης