Η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-2 της Νότιγχαμ Φόρεστ (22/04) και ο Κλοπ πανηγύρισε την 100η του νίκη στο «Άνφιλντ» σε επίπεδο πρωταθλήματος, με τους «θρύλους» της ομάδας Μπομπ Πέισλι και Μπιλ Σάνκλι να είναι οι μόνοι που χρειάστηκαν λιγότερα ματς, για να φτάσουν σε αυτόν τον αριθμό-ορόσημο!
Προηγήθηκε δύο φορές, ισοφαρίστηκε ισάριθμες αλλά στο τέλος η ομάδα του Κλοπ κατάφερε και κατέβαλε τη μαχητική Νότιγχαμ, με τον Γερμανό να φτάνει έτσι τις 100 εντός έδρας νίκες στη Premier League. Χρειάστηκε 144 παιχνίδια και είναι ο τρίτος γρηγορότερος στην ιστορία της ομάδας που γίνεται… τριψήφιος.
Και αυτό γιατί, δύο εκ των μεγαλύτερων προσωπικοτήτων της Λίβερπουλ, αν όχι οι μεγαλύτερες, τα κατάφεραν σε λιγότερα παιχνίδια. Ο λόγος για τους Μπομπ Πέισλι και Μπιλ Σάνκλι, οι οποίοι διαμόρφωσαν την ιστορία του συλλόγου από τις αρχές της δεκαετίας του 60’, μέχρι και τα μέσα αυτής του 80’ και του απέφεραν συνολικά 30 τρόπαια!
Του Πέισλι του πήρε 131 ματς στο «Άνφιλντ», για να φτάσει τις 100 νίκες, ενώ του Σάνκλι 139. Στις 144 αναμετρήσεις του Κλοπ εκεί, η Λίβερπουλ έχει 33 ισοπαλίες και μόλις 11 ήττες, ενώ τα έξι από αυτά τα χαμένα παιχνίδια ήρθαν διαδοχικά στην προβληματική σεζόν 2020/21. Έτσι, έχει μαζέψει 333 βαθμούς στο γήπεδο της, δηλαδή, 2.3 ανά αγώνα.
Παράλληλα, έχει βάλει 324 γκολ και έχει δεχθεί 111. Αυτά, αναλογούν σε 2.25 τέρματα υπέρ ανά παιχνίδι και 0.7 κατά.
Ο Κλοπ έχει εκμεταλλευτεί την έδρα της ομάδας του και έχει σημειώσει κάποιες τεράστιες νίκες εκεί, από τον Οκτώβριο του 2015 που ήρθε και λογικά, δεν θα αργήσει να φτάσει τριψήφιο αριθμό νικών και στα εκτός έδρας ματς στη Premier League, αφού βρίσκεται στις 79!