Η Ρόμα σώθηκε στο 89′ από τον Πάουλο Ντιμπάλα και λυτρώθηκε στην παράταση, επικρατώντας της Φέγενορντ με 4-1 και προχωρώντας στα ημιτελικά του Europa League, όπου θα συναντήσει τη Λεβερκούζεν.

Η Ρόμα έκανε τα εύκολα δύσκολα όμως πήρε τη νίκη 4-1 στην παράταση επί της Φέγενορντ και συνάμα την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λεβερκούζεν.

Οι “τζιαλορόσι” μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας να καλύψουν την ήττα με 0-1 στο Ρότερνταμ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο κράτησε στον πάγκο τα μεγάλα αστέρια της επίθεσης και ο Αντρέα Μπελότι δεν κατάφερε να βρει τον στόχο.Η ένταση ήταν μεγάλη, με τον βοηθό του Πορτογάλου τεχνικού να χτυπάει τον Σάντι Χιμένες την ώρα που ο Μεξικανός επιθετικός ετοιμαζόταν να εκτελέσει πλάγιο. Η σύρραξη προκάλεσε καθυστερήσεις στο 1ο μέρος, αλλά ο χρόνος δεν αξιοποιήθηκε για κάποιο γκολ.

Η εικόνα στο 2ο μέρος δεν διαφοροποιήθηκε. Η Ρόμα ήταν ανώτερη και έχανε ευκαιρίες, αυτήν τη φορά στέλνοντας την μπάλα στα δοκάρια. Ο Λεονάρντο Σπινατσόλα με μία κόντρα στο 60′ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, που είχαν το μομέντουμ και συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ της πρόκρισης.

Σε μία από τις σπάνιες φάσεις των Ολλανδών, ο Ιγκόρ Παϊσάο που είχε περάσει ως αλλαγή έπιασε μια κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1 στο 80′.

Το κατάμεστο “Ολίμπικο” δεν πτοήθηκε και ώθησε τους “τζιαλορόσι” στο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Σκόρερ ο Πάουλο Ντιμπάλα με υπέροχη κίνηση στη μεγάλη περιοχή στο 89ο λεπτό.

Στον εξτρά χρόνο, υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο. Η Ρόμα βρήκε τρίτο γκολ με τον Στεφάν ελ Σαραουί στο 101′ και ο Λορέντζο Πελεγκρίνι στο 109′ “κλείδωσε” την πανηγυρική πρόκριση και το ζευγάρωμα με τη Λεβερκούζεν.