Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΓΣΠ σεμινάριο διαιτησίας για τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές Α’ και Β’ Κατηγορίας. Οι Κύπριοι διαιτητές είχαν το προνόμιο να κάνουν εξειδικευμένη εκπαίδευση στο γήπεδο, σύμφωνα με τα ψηλότερα πρότυπα τα οποία καθορίζονται από την UEFA.
Με μια συγκεκριμένη προπόνηση που απαιτεί τη λήψη απόφασης μετά από άσκηση υψηλής έντασης, οι διαιτητές μας έκαναν πρακτική εξάσκηση,  την ευθύνη της οποίας είχε ο καθηγητής Wernen Helsen, επικεφαλής της εκγύμνασης των διαιτητών της UEFA.
Ο κ. Helsen είναι καθηγητής στο KU Luven University στο Βέλγιο και είναι υπεύθυνος του προγράμματος εκγύμνασης των Elite διαιτητών της UEFA εδώ και πολλά χρόνια. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την ΚΟΠ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Μίλορατ Μάζιτς, αφού ευχαρίστησε τον κ. Helsen για την αποδοχή της πρόσκλησης του να έρθει στην Κύπρο, τόνισε στους διαιτητές μας πόσο σημαντικά είναι αυτά τα σεμινάρια για την ανέλιξη τους αλλά και για τη δυνατότητα της λήψης ορθών αποφάσεων υπό συνθήκες κούρασης.