Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος δήλωσε:
 «Γνωρίζοντας το που χάνουμε την ουσία, θα πρέπει να βρούμε αυτό το οποίο μας λείπε για να μπορέσουμε να το συνδυάσουμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Αν το πάρουμε το αποτέλεσμα δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τον στόχο μας»
Τι είναι αυτό που λείπει; «Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι παίρναμε τα αποτελέσματα ανεξαρτήτως εμφάνισης. Αυτό μας λείπει. Αν κάποιος κοιτάξει την αγωνιστική εικόνα του α’ ημιχρόνου, τελειώσαμε με 6 τελικές με δύο δοκάρια και ένα ακυρωθέν γκολ και ήμασταν 1-0 πίσω στο σκορ. Τελείωσε το 90λεπτο χωρίς να παράξουμε τις ευκαιρίες του α’ μέρους, ο Απόλλωνας έκανε λιγότερες τελικές και τελείωσε το παιχνίδι 2-0. Εκεί είναι το πρόβλημα, ότι δεν σκοράρουμε για να τελειώνουμε τα παιχνίδια. Μέχρι τώρα δεν μας έφερνε την απώλεια της κορυφής, αυτή την φορά την έφερε και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Δεν μπορούμε να μένουμε στα λόγια και να κατανοούμε το πρόβλημα»
Επηρεάστηκε το ΑΠΟΕΛ από του τραυματισμούς βασικών ποδοσφαιριστών; «Την απάντηση μπορώ να την δώσω στο ότι η ομάδα μπορεί να επηρεάστηκε στο σύνολο της χρονιάς και όχι μόνο τώρα. Γιατί τώρα μπορεί να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Είμαι αρκετά αισιόδοξος και από εκεί πηγάζει και η αισιοδοξία του προπονητή γιατί βλέπουμε ότι αυτή την στιγμή οι μόνοι που είναι δεδομένα εκτός είναι οι Γουίλερ και Θεοδώρου που θα χάσουν την χρονιά. Ο Βιγιαφάνες είχε κάποιες ενοχλήσεις στον προσαγωγό, δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει. Με βάση και την διακοπή ευελπιστούμε ότι θα είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι. Θα έχουν και περισσότερες προπονήσεις οι Κοσταντίνοφ, Μπεν και Δώνης και θα πάμε με όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές».
Για το γεγονός ότι δέχεται περισσότερα γκολ το ΑΠΟΕΛ: «Δεν θα μας προβλημάτιζε ιδιαίτερα αν σκοράραμε τα γκολ που έπρεπε να σκοράρουμε. Είναι φυσιολογικό γιατί παίζουμε συνεχόμενα παιχνίδια με τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν είναι ούτε ίδιος ο τρόπος που κερδίζεις τους αγώνες. Αν διατηρούσαμε τον μέσο όρο που είχαμε θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα».
Για το γεγονός ότι δεν παίζουν κάποιοι ποδοσφαιριστές όπως ο Σατσιάς, ο Ηλία: «Δεν  μπορώ να απαντήσω, είναι θέματα του προπονητή, αυτός αποφασίζει. Τέτοιες ερωτήσεις να απευθύνονται στον αρμόδιο».
«Γνωρίζουμε τα δεδομένα, το τι πρέπει να κάνουμε για να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Θα πάμε με ένα και μοναδικό στόχο, τη νίκη. Ξέρουμε την φόρμουλα της επιτυχίας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τα πάντα καθορίζονται στον αγωνιστικό χώρο».
Για τα εισιτήρια, το ΑΠΟΕΛ θα πάρει το πέταλο. Θα ζητήσετε περισσότερα εισιτήρια;  «Αυτή είναι η πολιτική του Άρη στο νέο γήπεδο και περιμένουμε τη σύσκεψη ασφαλείας. Εμείς σε κάθε παιχνίδι ζητάμε περισσότερα εισιτήρια αλλά δεν εξαρτάται από εμάς».
Για το πρόγραμμα των προπονήσεων: «Είναι πρωινές προπονήσεις μέχρι σήμερα. Θα προκύψει ένα ρεπό μέχρι την Κυριακή και από την Δευτέρα του Πάσχα θα μπούμε αφοσιωμένοι για το παιχνίδι της Κυριακής».
Για την διαιτησία: Η
Όλη η Κύπρος είδε το χέρι του Ασάντε όταν σκόραρε εναντίον του ΑΠΟΕΛ και μας στοίχισε δύο βαθμούς. Το VAR δεν μπορούσε να διακρίνει την παράβαση. Την ίδια ώρα είδαμε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα να παρουσιάζεται από μια οπτική γωνία που αλλάζει το συμβάν και να ανακαλύπτεται υποτιθέμενη παράβαση και να ακυρώνεται ένα γκολ το οποίο δεν καθόρισε το αποτέλεσμα αλλά είναι ακύρωση ενός τέρματος πολύ νωρίς στον αγώνα. Προκύπτουν διάφορα ερωτήματα. Όταν τα συνδυάζεις βλέπεις την γενικότερη εικόνα για την αντιμετώπιση που έχει το ΑΠΟΕΛ φέτος. Είδαμε κόκκινες που στην ανάλυση ήταν λάθος πχ. Γουίλερ, είδαμε να σκοράρει αντίπαλος με χέρι και να μην ακυρώνεται, πέναλτι που δεν ανάλυση η επιτροπή και θέτουμε το ερώτημα για την φάση αν έχουν χρησιμοποιηθεί όλες οι κάμερες».