Την απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας στην Κύπρο, στις 20 Μαΐου, κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η Αστυνομία δεν έχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τον τελικό και πως θα πρέπει να γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τους οπαδούς των δύο ομάδων.
Μιλώντας στον Super Sport FM o υπεύθυνος επικοινωνίας της Αστυνομίας ανέφερε ότι, «πέραν των δημοσιευμάτων δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Όταν έχουμε θα τοποθετηθούμε. Υπάρχουν πολλά δεδομένα που πρέπει να αναλυθούν. Δεν έχουμε τίποτα συγκεκριμένο αριθμητικό. Θα πρέπει να ξέρουμε εάν θα έρθουν οπαδοί, πόσοι κτλ. Και παλαιότερα ένας τελικός κυπέλλου πετόσφαιρας Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είχε αποφασιστεί να γίνει στην Κύπρο, όμως αρνηθήκαμε και δεν έγινε ποτέ στην Κύπρο», είπε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος είπε πως, «εμείς έχουμε συμφωνήσει με την ΚΟΠ. Πρέπει να υπάρξουν και άλλες διαδικασίες γιατί και η Αστυνομία πρέπει να πει την άποψη της. Δεν έχουμε ακόμη κάποια εξέλιξη. Όταν απαντήσει εάν μπορεί να τον αστυνομεύσει, τότε θα γίνει. Αν δεν δώσει άδεια, δεν μπορεί να γίνει αγώνας. Αυτό ισχύει σε κάθε χώρα και πόλη. Η ΚΟΠ θα κάνει τις σχετικές ενέργειες, φαντάζομαι εντός των προσεχών ημερών. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά περιμένουμε το τυπικό».
Για την επιλογή της Λευκωσίας ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε ότι από πέρυσι είχε γίνει σκέψη να γίνεται και εκτός Ελλάδας ο τελικός.
«Πρώτη επιλογή ήταν η Κύπρος και επειδή είναι η πρώτη φορά που παίρνει η ΕΠΟ μια τέτοια απόφαση. Έπρεπε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις, γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο να γίνει στην Αυστραλία ή σε κάποια άλλη χώρα που υπάρχουν αρκετοί Έλληνες. Μιλήσαμε και με την αγγλική Ομοσπονδία για τον τελικό, το δέχθηκαν όμως εμείς προτιμήσαμε την Κύπρο. Σκεφτήκαμε ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνισμού είναι στην Κύπρο και είναι και το πιο εύκολο».