Η έντονη αντίδραση μετά την αλλαγή του στη Λεωφόρο, η συγγνώμη που δεν ζήτησε και η… αδικαιολόγητη απουσία του από την προπόνηση, οδήγησαν στο πρόωρο διαζύγιο Ολυμπιακού και Χάμες Ροντρίγκες.
Τις τελευταίες μέρες είχε διαφανεί ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να ενεργοποιήσουν την οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιο του Κολομβιανού σταρ κι ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών.
Εν τέλει αυτό έγινε… μία ώρα αρχύτερα κι αφορμή γι’ αυτό αποτέλεσε ένα επεισόδιο που δημιουργήθηκε με πρωταγωνιστή τον Χάμες στο Ρέντη, έπειτα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο διεθνής άσος αντέδρασε όταν έγινε αλλαγή στο ημίχρονο στη Λεωφόρο και ο τρόπος του δεν άρεσε στους Πειραιώτες. Μάλιστα, άσχημη αντίδραση σε ανάλογες περιστώσεις εμφανίζεται να είχε και επί Μίτσελ. Ο Ανιγκό του είπε να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπαίκτες του στην προπόνηση της περασμένης Δευτέρας, αλλά εκείνος δεν το έκανε και έφυγε από το Ρέντη! Μάλιστα δεν πήγε για προπόνηση ούτε την επόμενη μέρα, με αποτέλεσμα ο Γάλλος τεχνικός να τον αποκλείσει από την αποστολή του αγώνα ρεβάνς κόντρα στην ΑΕΚ για το Κύπελλο.
Γενικότερα πάντως οι Ερυθρόλευκοι δεν ήταν ευχαριστημένοι με την παρουσία του το τελευταίο διάστημα, καθώς παραπονιόταν συνεχώς για ενοχλήσεις κι έλειψε από σημαντικά παιχνίδια της ομάδας, ενώ στο κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν… άφαντος στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε.