Σε συνέντευξή του στο sports.ru, ο πρώην προπονητής της Καρμιώτισσας Αλεξαντερ Κερζάκοφ έριξε…βόμβες κατά της ομάδας και του Ντιμίτρι Πούνιν! Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:
«Ζήτησα τεχνική κάμερα – γύρισαν τον πρώτο εντός έδρας αγώνα. Το επόμενο ματς ήταν εκτός έδρας και ζήτησα την λήψη. Μου απάντησαν: «Πήραμε τον χειριστή μόνο για εντός έδρας παιχνίδια». Στην Κύπρο, όπου σε μιάμιση ώρα μπορείς να οδηγήσεις σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο. ΣΟΚ».
-«Ο Πουνίν είναι ένα άτομο που διαθέτει χρήματα. Μιλήσαμε μαζί του μόνο μια φορά. Μίλησε για τον αναπτυξιακό φορέα του συλλόγου, αν μου επιτρέπεται. Για μένα ήταν περίεργο. Είπε ότι η Καρμιώτισσα πρέπει να κερδίσει, να παίξει στην Ευρώπη, να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο, να αναπτύξει νέους παίκτες για μεταπώληση. Με ρώτησε: «Έχουμε αυτούς που μπορούν να πουληθούν;». Απάντησα ότι υπάρχουν καλοί παίκτες. «Τότε θα πουλήσουμε». – «Πώς θα τα πουλήσουμε αν θέλουμε να παλέψουμε για μια θέση στην ευρωπαϊκή διοργάνωση την επόμενη σεζόν;». «Α, τότε δεν θα το κάνουμε».
-«Αναγκάστηκα να πάρω την απόφαση να φύγω στο ημίχρονο του τελευταίου αγώνα. Στο 12ο λεπτό του αγώνα με τον Ολυμπιακό ο αθλητικός διευθυντής με πλησίασε: «Πρέπει να κάνουμε τέτοιες και τέτοιες αλλαγές». «Ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του, παρακαλώ» απάντησε ο Κερζάκοφ. Ο αθλητικός διευθυντής επανέλαβε: «Όχι, πρέπει να το κάνεις, κάλεσε ο Πούνιν, είπε ότι αυτός ο παίκτης πρέπει να μεταγραφεί εκεί και αυτός πρέπει να αντικατασταθεί». Στην ανάπαυλα, ο Πούνιν και ο βοηθός του μπήκαν μπροστά μου στα αποδυτήρια και έκαναν αλλαγές. Μπαίνω μέσα και τα παιδιά αλλάζουν ήδη ρούχα: «Μας είπαν ότι σήμερα δεν παίζουμε πια». Κατά την κατανόηση της δομής του ποδοσφαίρου και του προπονητικού επαγγέλματος, αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούσα καν να φανταστώ ότι αυτό είναι δυνατό στο πρωτάθλημα, όπου τέσσερις ομάδες παίζουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και μάλιστα αρκετά καλά».
-«Την επόμενη μέρα μετά τον αγώνα, ήρθα στο γραφείο για να υπογράψω τα χαρτιά και να πληρώθώ. Ο αθλητικός διευθυντής είπε: «Παρακαλώ υπογράψτε και θα πάω στην τράπεζα, θα αποσύρω τα χρήματα και θα τα μεταφέρω το βράδυ». Υπέγραψα. Πέρασαν πέντε ώρες, τηλεφώνησα: «Λοιπόν, πότε θα βρεθούμε;» «Λίγο αργότερα, δώστε μου λίγα λεπτά ακόμα». Πέρασαν άλλες δύο ώρες, γράφω: «Κανένα πρόβλημα; Τι συμβαίνει;» Ο αθλητικός διευθυντής απαντά: «Κόουτς, καλή τύχη, ήταν χαρά να δουλέψω μαζί σου». -«Με συγχωρείτε, αλλά τι γίνεται με τα χρήματα;» -«Τι χρήματα; Υπέγραψες ένα χαρτί που έλεγε ότι δεν έχεις αξιώσεις εναντίον μας».