Ο Ράφαελ Ναδάλ μίλησε για την επιστροφή του στη δράση, ενώ υποστήριξε πως είναι θαύμα που δεν έπεσε από το Top10 της κατάταξης μετά από τόσους τραυματισμούς. Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε για την επιστροφή του στη δράση με αφορμή την παρουσία του στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου όπου και παρακολούθησε την αναμέτρηση της Ρεάλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο 36χρονος Ισπανός, ο οποίος αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Indian Wells θα βρεθεί εκτός Top-10 έπειτα από 18 χρόνια, έκανε λόγο για τον τραυματισμό του στο Australian Open, αλλά και για το γεγονός ότι θα μείνει εκτός πρώτης 10άδας.
«Με τόσους τραυματισμούς που είχα όλα αυτά τα χρόνια είναι θαύμα που δεν έπεσα ποτέ από το Top-10», δήλωσε ο Ισπανός. Ο Ναδάλ, που έχει ξεκινήσει ήδη τις προπονήσεις σε χωμάτινη επιφάνεια, αναφέρθηκε για τον τραυματισμό του στη Μελβούρνη. «Αναρρώνω σιγά-σιγά και το παρακολουθώ εβδομάδα με την εβδομάδα. Κάνω εξετάσεις και βλέπω πως εξελίσσεται ο τραυματισμός. Στην Αυστραλία είχα μια μεγάλη ρήξη. Αναρρώνει πιο αργά απ’ ότι θα θέλαμε, όμως δεν έχω άλλη επιλογή, πρέπει απλά να δείξω υπομονή».
«Δεν είμαι πια 20 ετών, αλλά κάνω το καλύτερο που μπορώ
. Κάθε μέρα είμαι στην ακαδημία και προπονούμαι, γυμνάζομαι, περνάω και 15-20 λεπτά στο γήπεδο, για να μην χαλαρώσουν τα χέρια μου», είπε ο Ναδαλ. Όσο για το πότε θα τον δούμε και πάλι στα courts ο Ισπανός δήλωσε: «Δεν ξέρω αν θα είμαι έτοιμος για το Μόντε Κάρλο, τη Βαρκελώνη ή τη Μαδρίτη, όταν νιώσω ότι είμαι έτοιμος θα επιστρέψω. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να είμαι έτοιμος για το Roland Garros».