Σύμφωνα με την MARCA, η Ρεάλ δεν έχει κάνει ακόμη πρόταση στον Θεμπάγιος για επέκταση της συνεργασίας τους κάτι που θέλει να εκμεταλλευτεί η Ατλέτικο. Τον Ιούνιο του 2023 λήγει το συμβόλαιο του Ντάνι Θεμπάγιος με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι μερένγκες δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να του κάνουν πρόταση επέκτασης της συνεργασίας τους, γεγονός που ελκύει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων, οι οποίες γνωρίζουν πως μπορούν να τον αποκτήσουν χωρίς κόστος.

Σύμφωνα με την MARCA, η Ατλέτικο έχει λοκάρει την περίπτωσή του. Μάλιστα, έχει ρωτήσει δεύτερη φορά για τον 26χρονο μέσο και η τελευταία ήταν πριν από λίγες εβδομάδες. Επιπλέον, οι σχέσεις μεταξύ μερένγκες και ροχιμπλάνκος είναι άσχημες, επομένως δεν υπάρχουν ενδοιασμοί για το αν θα είναι ηθική κίνηση. Πάντως, ο Θεμπάγιος έχει δώσει προτεραιότητα στη Ρεάλ και θα περιμένει την πρόταση της. Να τονιστεί πως τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο υπήρξαν προτάσεις από ομάδες της Premier League, αλλά οι απαντήσεις ήταν αρνητικές.

Τη φετινή σεζόν ο 26χρονος μέσος έχει αγωνιστεί σε 31 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, έχει πετύχει ένα γκολ στο Copa del Rey, ενώ έχει μοιράσει έξι ασίστ.