Επιστροφή στις νίκες για την Αταλάντα. Η ομάδα του Τζιανπάολο Γκασπερίνι παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, τελικά κατάφερε να κερδίσει με 3-1  την Έμπολι για την 27η αγωνιστική και ανέβηκε στους 45 βαθμούς. Παραμένουν στην 14η θέση οι φιλοξενούμενοι.

Η Αταλάντα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και στο 3’ απείλησε με τον Ντε Ρουν, αλλά ο Περισάν ήταν εκεί, ενώ στο 5’ η κεφαλιά του Σκαλβίνι δεν βρήκε στόχο. Στο 38’ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν για ακόμα μια φορά κοντά στο 1-0, όμως η κεφαλιά του Ζαπάτα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Περισάν.

Στο 44’ η Έμπολι άνοιξε το σκορ. Ο Μπαλντάτσι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με την άμυνα των γηπεδούχων να μην διώχνει καλά και με την βοήθεια της κόντρας η μπάλα να φτάνει στον Εμπουέχι, ο οποίος προ κενής εστίας έγραψε το 0-1, ενώ στο 56’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο 0-2, όμως ο Σκαλβίνι πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Καπούτο.

Στο 58’ η Αταλάντα ισοφάρισε. Ο Ζαπάτα έδωσε στον Ρουτζέρι, ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Ντε Ρουν να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με δυνατή κεφαλιά να «εκτελεί» τον Περισάν για το 1-1, ενώ στο 69’ ο Ρουτζέρι αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Τελικά στο 86’ οι γηπεδούχοι έκαναν την ολική ανατροπή. Ο Έντερσον έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με την μπάλα να φτάνει στον Πάσαλιτς, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Μπαντινέλι, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Χόιλουντ που από κοντινή απόσταση νίκησε τον Περισάν για το τελικό 2-1.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Σκαλβίνι(76’ Λούκμαν), Παλόμινο, Τολόι, Τζαπακόστα(89’ Μέλε), Ντε Ρουν, Έντερσον, Ρουτζέρι, Πάσαλιτς(89’ Ντεμιράλ), Μουριέλ(79’ Μπογκά), Ζαπάτα(79’ Χόιλουντ)

ΕΜΠΟΛΙ: Περισάν, Παρίζι, Λουπέρτο, Ντε Βίντερ, Εμπουεχί, Άκπα Άκπρο(69’ Χέντερσον), Φατσίνι(60’ Μπαντινέλι), Γκράσι(60’ Ισμαϊλί, 80’ Βαλούχιεβιτς), Μπαλντάτσι(70’ Χάας), Σατριάνο, Καπούτο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ