Η Ομόνοια, ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει πολλά στους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών και η φιλοσοφία της είναι πως όσοι αξίζουν θα αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Κάτι που έκανε πράξη αφού υπάρχουν τα παραδείγματα των Λοΐζου, Κακουλλή, Χάμπου, Τζιωνή.
Με αφορμή λοιπόν το γεγονός πως «άδειασε» το «Ηλίας Πούλλος» λόγω Εθνικών ομάδων, ο Σωφρόνης ανέβασε από την Κ-19 των πρασίνων παίκτες για να καλύψει αυτό το κενό. Ο 46χρονος κόουτς έχει μια άριστη σχέση με τον Τάσο Κυριάκου, προπονητή της β’ ομάδας και τον ενδιαφέρει πολύ στο τι κάνουν οι νεαροί. Μάλιστα, ο Σωφρόνης όποτε έχει χρόνο πάει και βλέπει αγώνες της Κ-19, ενημερώνεται διαρκώς αφού ο ίδιος το ζητά και γενικά η φιλοσοφία του είναι στο ίδιο μήκος με αυτήν της Ομόνοιας. Πλέον, οι μικροί έχουν μπροστά τους μια τεράστια ευκαιρία να αποδείξουν μέσα από τη σκληρή δουλειά πως θέλουν μια θέση στην α’ ομάδα.
Μπορεί να είναι νωρίς, να χρειάζονται παραπάνω ενδείξεις λόγω των διαφορετικών ρυθμών και εντάσεων στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο δεν παύει να είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας τουλάχιστον για αυτούς που θα ξεχωρίσουν!

Θράσος Δημητρίου