Η Τότεναμ αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Αντόνιο Κόντε, με τον Ιταλό τεχνικό να πληρώνει τα σπασμένα για την κακή πορεία της ομάδας φέτος αλλά και την τελευταία διετία που βρίσκεται, συνολικά, στον πάγκο των «σπερς».
Γενικότερα, οι «πετεινοί» δεν είναι και η πιο σταθερή ομάδα σε αυτό το θέμα, στου προπονητή δηλαδή, αν εξαιρέσει κανείς τη θητεία του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Κάτι που φαίνεται την τελευταία δεκαετία, όπου η Τότεναμ έχει δώσει 63 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις προπονητών.
Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας αποχώρησε το 2013, λαμβάνοντας το ποσό των 5 εκατ. ευρώ. Ο Τιμ Σέργουντ τον διαδέχτηκε, αρχικά ως υπηρεσιακός και στη συνέχεια ως μόνιμος για 26 αγώνες, αλλά όταν αποχώρησε δεν πήρε κάποια αποζημίωση.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αποχώρησε μετά από μια πενταετία και έλαβε 14,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο έλαβε 23 εκατ. ευρώ. Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο πήρε 16 εκατ. ευρώ και ο Αντόνιο Κόντε έλαβε άλλα 4,5 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ποσό από τις παραπάνω απολύσεις να φτάνουν τα 63 εκατ. ευρώ σε μια δεκαετία.

Αναλυτικά οι απολύσεις την τελευταία δεκαετία:

Βίλας-Μπόας (5 εκατ. ευρώ)

Τιμ Σέργουντ (0)

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (14,5 εκατ. ευρώ)

Ζοσέ Μουρίνιο (23 εκατ. ευρώ)

Νούνο Εσπίριτο Σάντο (16 εκατ. ευρώ)

Κόντε (4,5 εκατ. ευρώ)

Συνολικό ποσό: 63 εκατ. ευρώ