Ο Λευτέρης Σούμποτιτς είχε υποσχεθεί να αποτίσει φόρο τιμής στον Σολωμό Σολωμού ο οποίος είχε πέσει νεκρός από τα τουρκικά πυρά και το έκανε τηρώντας τον λόγο του απέναντι στον πατέρα του αδικοχαμένου αγωνιστή.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 26 χρόνια από εκείνη τη μαγική βραδιά της 3ης Απριλίου 1997 όταν ο Άρης πέτυχε κάτι ακατόρθωτο με τη νίκη του επί της Τόφας Μπούρσα μέσα στην Προύσα η οποία τον οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς. Εκείνη τη σπουδαία βραδιά, ο τότε προπονητής των «κίτρινων», Λευτέρης Σούμποτιτς δέχθηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα. Ένα εξ’ αυτών όμως ήταν ιδιαίτερο. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο πατέρας του αδικοχαμένου Σολωμού Σολωμού ο οποίος έπεσε νεκρός από τουρκικά πυρά στις 14 Απριλίου 1996.

Σ’ εκείνη τη συγκινητική συνομιλία, ο πατέρας του δολοφονηθέντα αγωνιστή είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τη χαρά που του είχε προσφέρει ο Άρης. Στον επίλογο της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών, ο Λευτέρης Σούμποτιτς είχε ορκιστεί να αποτίσει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο γιο του αφήνοντας προσωπικά αντικείμενά του στον τάφο του.

Ο Σούμποτιτς

Όσοι γνωρίζουν τον Λευτέρη Σούμποτιτς ξέρουν ότι είναι άνθρωπος ο οποίος δεν ξεχνά τον λόγο του και σήμερα, σχεδόν 26 χρόνια από εκείνο τον όρκο του στον πατέρα του Σολωμού Σολωμού, εκπλήρωσε την υπόσχεσή του. Τον συνάντησε λίγο πριν αποχωρήσει από την Κύπρο (σ. σ. ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με το ΑΠΟΕΛ) και επισκέφτηκε τον τάφο του γιου του αφήνοντας το σορτσάκι με το Νο7 το οποίο φορούσε ο «Πίξι» κατά την εποχή της αυτοκρατορίας του Άρη. Αν και καταβεβλημένος, ο πατέρας του Σολωμού τον ακολούθησε, τον ευχαρίστησε και οι δυο τους είχαν μια έντονα συναισθηματικά συζήτηση.

Ο Σούμποτιτς