Η Λίβερπουλ ηττήθηκε με το ευρύ 5-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Τρίτης (21/2) στο Άνφιλντ. Δύο ακόμη φορές από το 2000 και μετά έχει δεχτεί πέντε και πλέον γκολ στην έδρα της ενώ για πρώτη φορά μετά από 72 χρόνια ηττήθηκε ακριβώς με το ίδιο σκορ στο σπίτι της. Από το βράδυ της Τρίτης (21/2) η μεγάλη νίκη της Ρεάλ επί της Λίβερπουλ μέσα στο Άνφιλντ με το ευρύ 5-2 και μάλιστα με ανατροπή είναι το κυριότερο θέμα συζήτησης στον ποδοσφαιρικό κόσμο.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δέχτηκε πέντε γκολ στην έδρα της. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί άλλες δύο φορές από το 2000 και μετά. Αρχικά το 2007 στην ήττα της με 6-3 από την Άρσεναλ ενώ το 2021 το ματς με τους “κανονιέρηδες” επίσης είχε λήξει ισόπαλο 5-5.
For only the third time this century, Liverpool have conceded five goals at Anfield:
◎ 3-6 vs Arsenal (2007)
◎ 5-5 vs Arsenal (2021)
◉ 2-5 vs Real Madrid (2023)It's the first time they have ever conceded five at home in European competition. 😲 pic.twitter.com/ZpbziOwsnn
— Squawka (@Squawka) February 21, 2023
Στην ιστορία των “ρεντς” όμως υπάρχει μια ακόμη ήττα με το ίδιο ακριβώς σκορ. Μόνο που πρέπει να πάμε 72 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα το 1951. Συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου 1951 είχε χάσει 5-2 από την Γουέστ Μπρομ.
The last time Liverpool lost 5-2 at home was on 27 October 1951 in the old First Division against West Bromwich Albion.
— Anfield Watch (@AnfieldWatch) February 21, 2023