Οι εν χορώ βρισιές προς το πρόσωπό του οδήγησαν τον Νίκο Κίρζη αργά το βράδυ της Πέμπτης να γνωστοποιήσει πως αποχωρεί από τον Απόλλωνα στο τέλος της σεζόν, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες.
Είναι λογικό να τηρείται μία στάση αναμονής, προκειμένου να διαφανεί εάν επρόκειτο για μία απόφαση που λήφθηκε εν βρασμώ ψυχής, ή αν όντως ο Νίκος Κίρζης θα επιμείνει σ’ αυτήν και μετά από 11 χρόνια, θα προκύψει διάδοχος κατάσταση στην ομάδα της Λεμεσού.
ΜΕΤΟΧΕΣ: Όπως πληροφορούμαστε, ο πρόεδρος του Απόλλωνα, σε συζητήσεις που είχε χθες βράδυ με τους συνεργάτες του, έχει ήδη δώσει οδηγία να ετοιμαστούν τα βιβλία της εταιρείας για να είναι έτοιμα σε τρεις μήνες, ώστε τον Μάιο να πραγματοποιηθεί εκλογική συνέλευση. Ο κ.Κίρζης είναι διατεθειμένος να πουλήσει τις μετοχές του, που ανέρχονται σε ποσοστό στο 70%.
ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ: Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν βρεθεί κανείς να τις αγοράσει. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εφόσον επιμείνει στην απόφαση αποχώρησης, τότε μπορεί να παραχωρήσει πληρεξούσιο διαχείρισης της ποδοσφαιρικής ομάδας είτε στη διοίκηση του σωματείου, είτε σε διοικούσα επιτροπή.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πέραν ωστόσο των διοικητικών θεμάτων που προκύπτουν, ο Νίκος Κίρζης είναι υποχρεωμένος να ψάξει για προπονητή μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Μακρίδη. Από τη στιγμή που ο ίδιος επιθυμεί να φύγει, τότε θα προχωρήσει στην πρόσληψη ενός τεχνικού μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι δεδομένο επίσης ότι μπαίνει στον…πάγο και το θέμα του τεχνικού διευθυντή.

Ανδρέας Βεντούρης