Για το περιστατικό βίας κατά του διαιτητή στον αγώνα Εθνικός Άχνας-Αχυρώνας/Ονήσιλος μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 ο Γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών, Χρήστος Σπανός.
«Το κομμάτι βία στα γήπεδα είναι ένα φαινόμενο που χρήζει καταπολέμησης. Απασχόλησε κατά καιρούς την πολιτεία και την ομοσπονδία. Ο πρώτος πυλώνας που είχαμε θέσει ήταν η ασφάλεια και η υγεία. Αυτά τα φαινόμενα δεν λύνουν το πρόβλημα. Δεν μπορούν αυτά τα περιστατικά να βοηθήσουν, παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές. Θα πρέπει να απασχολήσει την ΚΟΠ. Σαν Σύνδεσμος είμαστε πάντα στο πλευρό της. Θα μας απασχολήσουν αυτά τα περιστατικά στην αποψινή μας συνεδρία. Θα προβούμε σε διαβήματα και θα ζητήσουμε συνάντηση με την ομοσπονδία. Να δούμε τι μέτρα λαμβάνει για τέτοιες περιπτώσεις. Θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Σε ένα σεισμό 3-4 ρίχτερ, δεν θα περιμένεις το σεισμό 8 ρίχτερ για να σε κατεδαφίσει. Αύριο μπορεί να την πληρώσει ένας ποδοσφαιριστής ή προπονητής. Σε θέματα βίας πρέπει να είμαστε κάθετοι. Το καταδικάζουμε αυτό το περιστατικό. Πρέπει να μας έχει σε εγρήγορση».
Για τα παράπονα των ομάδων για τους Κύπριους διαιτητές: «Είναι θέμα εκπαίδευσης και διαχείρισης. Αν αυτός που τους εκπαιδεύει και τους διαχειρίζεται κάνει σωστά τη δουλειά του, δεν θα έχουμε πρόβλημα», τόνισε, αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τον Μίλοραντ Μάζιτς.