Οι αριθμοί, ιδίως στο ποδόσφαιρο, σπανίως δεν λένε την αλήθεια. Στην περίπτωση της Ανόρθωσης ισχύει στον απόλυτο βαθμό. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι με τον Βέσκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο της, πήρε ακριβώς τους ίδιους βαθμούς (11) απ’ όσους πήρε με τον Μουνιόθ σε διπλάσια παιχνίδια (έξι με δώδεκα)!
Συν τοις άλλοις, με τον Σερβοκύπριο προπονητή κατάφερε να κρατήσει τέσσερεις φορές το μηδέν παθητικό (με ΑΕΚ, ΕΝΠ, Δόξα και Νέα Σαλαμίνα) που μαζί με το σκοράρισμα αποτελούσε τη μεγάλη της αδυναμία. Σε δώδεκα παιχνίδια με τον Ισπανό, η ομάδα της Αμμοχώστου κράτησε το μηδέν μόλις δύο φορές (με Δόξα και ΑΕΛ)…
Είναι λοιπόν εμφανής η διαφορά (και) μέσω των αριθμών. Η διαφορά βεβαίως δεν φαίνεται μονάχα μέσω των αριθμών, αλλά κι από την εικόνα της στο γήπεδο. Όχι γιατί πάντα παρουσιάζεται στο ψηλότερο επίπεδο (με τη Νέα Σαλαμίνα άλλωστε δεν έθελξε με την απόδοσή της), αλλά διότι ακόμη κι έτσι καταφέρνει να πάρει νίκες όπως στο «Αμμόχωστος».
Στο αγωνιστικό μέρος, οι ποδοσφαιριστές έκαναν σήμερα Παρασκευή αποθεραπεία και για το Σάββατο πήραν ρεπό. Προσεχώς θα ξεκαθαρίσει η σοβαρότητα του τραυματισμού του Λόρια, δεν δείχνει ανησυχητικό του Γκερέρο ενώ αναμένεται να επιστρέψουν οι Εμπραλίτζε, Ιωάννου και Κορέια. Το επόμενο διάστημα θα φανεί η κατάσταση των Αρτυματά και Χρυσοστόμου.

Ανδρέας Βεντούρης