Ο Νικ Πόουπ αποβλήθηκε στην ήττα με 2-0 από τη Λίβερπουλ, ο Μάρτιν Ντουμπράβκα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και πως τα φέρνει η (ποδοσφαιρική) ζωή: ο Λόρις Κάριους επιστρέφει μετά από δύο χρόνια για να υπερασπιστεί την εστία μιας ομάδας σε έναν τελικό.
Είναι ο πρώτος τελικός της Νιούκαστλ εδώ και 24 χρόνια! Η τελευταία φορά ήταν το 1999! Και πρέπει να αγωνιστεί κόντρα στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ σήμερα στο «Γουέμπλεϊ» χωρίς τον βασικό τερματοφύλακά της, χωρίς καν τον αναπληρωματικό της, αλλά έχοντας στην εστία της ένα παίκτη που έχει… εξαφανιστεί την τελευταία διετία. Και λίγο πριν από την «εξαφάνισή» του είχε κάνει κάποιες… αλησμόνητες εμφανίσεις.
Αρχικά, στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, ο Πόουπ (καλύτερος τερματοφύλακας τη φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ) έπιασε τη μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής, η παράβαση καταλογίστηκε και ο διαιτητής τον απέβαλε. Πάει ο πρώτος. Ο Ντουμπράβκα, ο οποίος τον αντικατέστησε στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς έχει αγωνιστεί φέτος με τη Γιουνάιτεντ στην διοργάνωση.
Και, επομένως, η… λύση είναι ο Κάριους, ο οποίος θα αγωνιστεί με φανέλα αγγλικής ομάδας, για πρώτη φορά μετά το 2019! Το τελευταίο παιχνίδι του στο Λιγκ Καπ ήταν τη σεζόν 2016-17, με τη Λίβερπουλ.
Μετά από εκείνον τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, το 2018, o 29χρονος Γερμανός τερματοφύλακας έζησε τον… εξοστρακισμό. Πήγε στην Μπεσίκτας και στην Ουνιόν Βερολίνου, μετά έμεινε χωρίς ομάδα. Η Νιούκαστλ και τον πήρε και του έκανε νέο συμβόλαιο κι ας μην είχε αγωνιστεί ούτε λεπτό.
Από τον τελικό του Κιέβου μέχρι σήμερα, έχει αγωνιστεί μόνο σε πέντε παιχνίδια και ο σημερινός τελικός θα είναι το πρώτο παιχνίδι του από τις 28 Φεβρουαρίου 2021! Ο ίδιος δεν έδειξε διόλου να αγχώνεται. Την περασμένη Τρίτη εθεάθη στο Μιλάνο να απολαμβάνει το καφεδάκι του παρέα με τη σύντροφό του: είναι η γνωστή Ιταλίδα δημοσιογράφος Ντιλέτα Λεότα…