Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά σε ένα ήσυχο απόγευμα για μια ακόμα αγωνιστική της  Premier League, ένα μαρκάρισμα ήταν αρκετό για να ανάψουν τα αίματα.
Πρωταγωνιστές; Σχεδόν  όλοι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
Αυτοί που ξεχώρισαν αρχικά ήταν οι δύο παίκτες που  ήταν εμπλεκόμενοι στο μαρκάρισμα. Δηλαδή, αναφερόμαστε φυσικά στον Schlupp της Crystal Palace και στον Antony της Manchester United. Και οι δύο αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του διαιτητή. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, πως οι οδηγίες που έχουν οι διαιτητές σε  αυτές τις περιπτώσεις, είναι να κιτρινίζουν τουλάχιστον από ένα ποδοσφαιριστή της κάθε ομάδας.
Σωστά δηλαδή πράττει ο διαιτητής σε αυτήν την περίπτωση. Αυτό που εξετάζουμε είναι το γιατί  δεν παρέμεινε μόνο σε αυτές και αναγκάστηκε να επέμβει το VAR, σε μια ομολογουμένως δύσκολη  φάση να αντιληφθεί ο ίδιος και οι βοηθοί του. Μιλάμε βεβαίως, για το κράτημα από το λαιμό το  οποίο υποπίπτει ο Casemiro στον παίχτη της αντίπαλης ομάδας. Αν το δούμε με μια προσεχτική  ματιά, ο Casemiro έχει τοποθετημένα και τα δύο χέρια στον λαιμό του αντιπάλου για αρκετό χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν αρκετό για τον διαιτητή, όταν το είδε στην επανάληψη, να δείξει στον  Casemiro απευθείας την κόκκινη κάρτα.
Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος σε τέτοιες περιπτώσεις, και λέει πως θεωρείται βίαιο παίξιμο και για αυτό το λόγο η ποινή είναι η αποβολή από τον αγώνα. Η παρέμβαση από το VAR σε  αυτή την φάση κρίνεται απολύτως έγκυρη και βοηθητική προς τον διαιτητή. Ο διαιτητής πήρε τη  σωστή απόφαση. Αυτή είναι μια τρανή απόδειξη για το πως το VAR μπορεί να βοηθήσει την δίκαιη  διεξαγωγή ενός αγώνα και ελπίζουμε πως στο μέλλον θα διορθώνουν τυχών λάθη τα οποία  υπάρχουν ακόμα ως προς τον τρόπο λειτουργίας του.