Η Μπάγερν επικράτησε 3-0 της Ουνιόν για την 22η αγωνιστική της Bundesliga και παρέμεινε στην κορυφή, όπου συγκατοικεί μαζί με την Ντόρτμουντ. Επέστρεψε ο Μανέ.

Η μεγάλη αναμέτρηση για την κορυφή της Bundesliga ανάμεσα στην Μπάγερν και την Ουνιόν αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση για τους Βαυαρούς. Οι ποδοσφαιριστές του Νάγκελσμαν με σόου στο πρώτο μέρος επιβλήθηκαν 3-0 των Βερολινέζων για την 22η αγωνιστική χάρη στα γκολ των Τσούπο Μότινγκ (31′), Κομάν (40′) και Μουζιάλα (45+1′).

Πλέον, η Μπάγερν παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με την Ντόρτμουντ στους 46 βαθμούς. Η Ουνιόν από την πλευρά της έπεσε στην τρίτη θέση με 43 πόντους στο +1 από Λειψία που ακολουθεί. Επιπλέον, την πρώτη του συμμετοχή για το 2023 μπαίνοντας ως αλλαγή έκανε ο Σαντιό Μανέ, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του.

Το ματς

Η Μπάγερν μπήκε από την αρχή με το μαχαίρι στα δόντια και έκλεισε την Ουνιόν στα καρέ της. Απο την άλλη, οι Βερολινέζοι έψαχναν να απειλήσουν στην αντεπίθεση. Δεν το κατάφεραν πλην από μία προσπάθεια του Ρουσιγιόν στο 15′ και ένα σουτ του Λαϊντουνί στο 37′.

Οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ στο 31′. Ο Κίμιχ έβγαλε την μπαλιά δεξιά στον Κομάν. Εκείνος γέμισε στην περιοχή και ο Τσούπο Μότινγκ με το κεφάλι έκανε το 1-0. Στο 40′ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους.

Ο Μίλερ έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Κομάν, ο οποίος και τελείωσε τη φάση για το 2-0. Στο 45′ η Μπάγερν ανέβασε τον δείκτη του σκορ, με τον Μουζιάλα, ο οποίος είχε και γενέθλια. Ο Μίλερ γύρισε από τα δεξιά και ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν συνέχισε να κυριαρχεί. Στο 48′ ο Ντέιβις βρέθηκε απέναντι από τον Ρόνοβ, χωρίς να καταφέρνει να τον νικήσει. Η μία επίθεση των Βαυαρών διαδεχόταν την άλλη, με τον τερματοφύλακα της Ουνιόν να αποκρούει στο 71ο λεπτό το σουτ του Τόμας Μίλερ, όπως και το πλασέ του Ντέιβις στο 85′.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ζόμερ, Στάνισιτς (78′ Κανσέλο), Παβάρ, Ντε Λιχτ, Ντέιβις, Κίμιχ (78′ Σανέ), Γκορέτσκα, Κομάν (65′ Μανέ), Μίλερ (87′ Τελ), Μουσιάλα, Τσούπο Μότινγκ (65′ Γκνάμπρι)

ΟΥΝΙΟΝ: Ρόνοβ, Ντοέκι, Κνόχε, Λέιτε, Τρίμελ, Λαϊντουνί, Κεντίρα (78′ Χάμπερερ), Θόρσμπι (63′ Σεγκουίν), Ρουσιγιόν (66′ Γκίσελμαν), Μπέκερ (63′ Λέβελινγκ), Σιεμπατσό (63′ Μπέρενς)