Μόχθησε, πάλεψε, ρίσκαρε, παρέβλεψε τις απροσεξίες, προσπάθησε να τις διορθώσει με γκολ και αφού δεν τα παράτησε ποτέ, η Άρσεναλ δικαιώθηκε! Με το πρώτο γκολ του Ζορζίνιο με τη φανέλα των «κανονιέρηδων» στο 90′ + 3′ και το πλασέ του Μαρτινέλι σε κενή εστία στο 90′ + 7′ με τον Μαρτίνες να έχει ανέβει στην απέναντι περιοχή, οι «κανονιέρηδες» έφυγαν από το Μπέρμιγχαμ με το 4-2 επί της Άστον Βίλα! Δυο φορές είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ οι Λονδρέζοι και συνέχισαν την προσπάθεια για τη μεγάλη επαναφορά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!

Όσο κι αν επιθετικά είχε υπομονή και ήθελε να βρεις τρόπους για να σκοράρει, αμυντικά η Άρσεναλ δεχόταν τιμωρία με το παραμικρό λάθος που μπορεί να έκανε ή για την πιο μικρή ολιγωρία που μπορεί να σημειωνόταν. Κάπως έτσι, στο 5ο λεπτό το λάθος του Ζιντσένκο επέτρεψε στον Κας να πάρει τη μπάλα, να ψάξει τον Γουότκινς, εκείνος έπαιξε στα πόδια τον Σαλιμπά και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0 για τους «χωριάτες» στο Μπέρμιγχαμ.

Η απάντηση ήταν αρκετά άμεση για τους Λονδρέζους, βγάζοντας αντίδραση, όπως το είχε κάνει και την περασμένη Τετάρτη στο ντέρμπι με την Σίτι, όταν είχε δει τον Ντε Μπρόινε να δίνει το προβάδισμα στο σύνολο του Πεπ. Ο Σάκα με ωραίο αριστερό σουτ στο 16′ έπειτα από απομάκρυνση του Μινγκς με το κεφάλι ισοφάρισε, αν και λίγο νωρίτερα ο Ενκέτια με κεφαλιά – ψαράκι πάνω στη γραμμή είχε πετύχει το οριζόντιο δοκάρι σε φάση που αν υπήρχε γκολ θα ελεγχόταν από τον VAR για οφσάιντ στον Γουάιτ που έφυγε από δεξιά.

Η Βίλα στη συμπλήρωση του ημιώρου είδε πως αρκούσε να βρει έναν ποδοσφαιριστή της μόνο του εντός περιοχής κι έτσι ο Κουτίνιο στο 31′ με χαμηλό σουτ και άνεση χώρου, έβαλε πάλι μπροστά την ομάδα του Έμερι. Η Άρσεναλ είχε την κατοχή, είχε περιορίσει το παιχνίδι στο μεσαίο και το αμυντικό τρίτο των αντιπάλων της, όμως, έπρεπε να επιδείξει μεγάλη ψυχραιμία.

Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Αρτέτα και τους παίκτες του πλέον να γνωρίζουν ότι έπρεπε να σκοράρουν γρήγορα και να κυνηγήσουν την ανατροπή. Γι’ αυτό ο Ζιντσένκο δεν πανηγύρισε καν κι έτρεξε προς τη σέντρα όταν στο 61′ σκόραρε με όμορφο χαμηλό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, αφού η άμυνα των «χωριατών» τον είχε αφήσει ολομόναχο. Αμέσως βγήκε κι άλλη φάση με τον Ενκέτια να φεύγει στην πλάτη της άμυνας, αλλά το πλασέ του να κατευθύνεται ψηλά.

Όμως, υπήρχε ακόμα χρόνος για τους … μέχρι πρότινος πρωτοπόρους, ώστε να μη χαθούν βαθμοί και να συνεχίσουν πιέζοντας την Σίτι στο ρετιρέ. Στο 77′ δεν μπορούσε κανείς να πιστέψει το άστοχο πλασέ του Έντεγκααρντ μετά το λάθος του Κονσά, με τον Νορβηγό να έχει σίγουρο το γκολ και όλη την εστία στο έλεός του, όμως πλάσαρε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Ο Μπέιλι θα μπορούσε να έχει «σκοτώσει» τελείως την Άρσεναλ όταν στο 83′ με δυνατό σουτ από πλάγια θέση ανάγκασε τον Ράμσντεϊλ σε επέμβαση με τη μπάλα να χτυπάει και στο δοκάρι.

Ο ρυθμός πλέον ήταν αρκετά γρήγορος αφού το ματς έδειχνε ανοιχτό για να πάει προς πάσα κατεύθυνση, ο Μπέιλι ξανά στο 90′ + 2′ απείλησε με ένα αριστερό σουτ αφού βρήκε πολλά μέτρα να τρέξει στην άμυνα της Άρσεναλ, όμως, οι Λονδρέζοι θα έβρισκαν το απροσδόκητο μαγικό για να πάρουν το ματς και να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Στο 90′ + 3′ ο Ζορζίνιο με μονοκόματο σουτ από τα όρια της περιοχής είχε τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι, στην πλάτη του Μαρτίνες και να καταλήγει στα δίχτυα για το τελικό 3-2 που ηρθε εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών, ενώ στο 90′ + 7′ ήρθε και τέταρτο γκολ (4-2) με τον Μαρτινέλι να φεύγει μόνος του και να σκοράρει σε κενή εστία, αφού ο Αργεντινός γκολκίπερ της Βίλα είχε ανέβει για να βοηθήσει σε κόρνερ της δικής του ομάδας!

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Μορένο (78′ Ντουράν), ΜακΓκιν, Καμαρά, Λουίζ (66′ Μπαϊλί), Μπουεντία (66′ Ντεντόνκερ), Κοουτίνιο (64′ Ράμσεϊ), Γουότκινς (78′ Ντιν)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (80′ Τομιγιάσου), Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (90’+6′ Τίρνεϊ), Τζάκα (80′ Βιέιρα), Ζορζίνιο, Σακά, Έντεγκααρντ (90’+6′ Χόλντινγκ), Τροσάρ (69′ Μαρτινέλι), Ενκέτια

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ