Από την κορυφή ο Απόλλωνας έφτασε να μένει εκτός στόχων από πολύ νωρίς την αμέσως επόμενη χρονιά, είναι προ του φάσματος να μην βρεθεί ούτε στο top-6 και επιβάλλεται να αλλάξουν πράγματα προκειμένου η ομάδα να επανέλθει με τη νέα σεζόν σε πρωταγωνιστική πορεία με στόχο το πρωτάθλημα.

Πάντως το έκανε ξανά ο Απόλλωνας μετά από μια πολύ άσχημη σεζόν (πιο άσχημη και από την φετινή) να επιστρέψει την αμέσως επόμενη και να κατακτήσει μάλιστα το πρωτάθλημα.
Την σεζόν 2004-2005 κινδύνεψε να υποβιβαστεί στην β’ κατηγορία και την αμέσως επόμενη χρονιά (2005-2006) κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος.
Θα διερωτηθεί κανείς γιατί πάμε τόσο πίσω…
Ο λόγος είναι ότι τότε ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της επιστροφής στην κορυφή ήταν και ο Μογκντάν Αντόνε ο οποίος αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών εκείνης της σεζόν.

Με τον Ρουμάνο λοιπόν, σχεδόν 18 χρόνια μετά ο Απόλλωνας καλείται να κάνει το ίδιο πράγμα. Να ανασυνταχθεί και να επιστρέφει σε πρωταγωνιστική πορεία.
Βέβαια ο Αντόνε πλέον δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο και να παίξει για να δούμε ξανά εκείνο τον παίκτη με την άρτια τεχνική κατάρτιση και την ηγετική φυσιογνωμία στην μεσαία γραμμή, αλλά θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου όντας 48άρης πλέον προκειμένου με την εμπειρία του να καταφέρει να αλλάξει τα πράγματα.

Πέραν από την εμπειρία του και την τριβή του με τους πάγκους, είναι σημαντικό το γεγονός ότι γνωρίζει πολύ καλά που έρχεται και ποια ομάδα αναλαμβάνει (το balla.com.cy αποκάλυψε την είδηση της επιστροφής του στον Απόλλωνα σαν προπονητής).

Χρίστος Χρίστου