Ανακοίνωση για τα σπασμένα καθίσματα στους πάγκους του Μακαρείου εξέδωσε ο ΠΑΣΠ, ενημερώνοντας ότι μετά από επαφές που έγιναν με τον ΚΟΑ προχωρούν οι διαδικασίες για την αντικατάστασή τους. Η ανακοίνωση:

«Η εικόνα των πάγκων που φιλοξενούν τις ομάδες στο Μακάρειο Στάδιο είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Συγκεκριμένα, υπάρχουν σπασμένα καθίσματα και κατά συνέπεια δημιουργείται πρόβλημα στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια και όχι μόνο. Ωστόσο, και πρόβλημα να μην υπήρχε σε σχέση με τον αριθμό των καθισμάτων, πρόκειται για μια κατάσταση που δημιουργεί αλγεινή εντύπωση για τον ΚΟΑ και το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών αφού έγινε λήπτης παραπόνων, επικοινώνησε πρώτα με τον επίσημο Ολυμπιακό για να ενημερωθεί για την κατάσταση και έπειτα με τον ΚΟΑ, ο οποίος ως διαχειριστής του σταδίου επιλαμβάνεται των διάφορων προβλημάτων που προκύπτουν. Σύμφωνα με λειτουργούς της ανώτατης αθλητικής αρχής, οι οποίοι έδειξαν μεγάλη προθυμία να μας ενημερώσουν για το ζήτημα και να απαντήσουν αμέσως στα διάφορα ερωτήματα που εγείρονται, το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού αφού προχώρησε στην αξιολόγηση των προσφοροδοτών, πρόσφατα επικύρωσε την προσφορά συγκεκριμένης εταιρίας για την επιδιόρθωση των καθισμάτων. Όπως μας εξήγησαν το θέμα είναι διαδικαστικό και σύντομα θα γίνει αντικατάσταση των καθισμάτων.

Είναι αυτονόητο ότι ο ΚΟΑ και όλοι ιδιοκτήτες των σταδίων ή αυτοί που τα διαχειρίζονται είναι υποχρεωμένοι να δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους. Είναι θέμα σεβασμού προς τους ποδοσφαιριστές, προπονητές και γενικότερα όλους όσοι συμμετέχουν σε έναν αγώνα. Είναι θέμα σεβασμού προς το ίδιο το άθλημα. Ελπίζουμε οι διαβεβαιώσεις του ΚΟΑ να πάρουν σύντομα σάρκα και οστά και να μην χρειαστεί να επανέλθουμε για τα αυτονόητα».