Στο 1-1 κόλλησαν Ρεάλ και Ατλέτικο στο μεγάλο μαδριλένικο ντέρμπι κι έτσι η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει κι άλλο. Με δέκα παίκτες από το 64’ αγωνίστηκε η Ατλέτικο. 

Στο 9ο λεπτό ο Όμπλακ έσωσε μετά από σουτ του Ασένσιο ενώ στο 20’ ο Βαλβέρδε έκλεψε από τον Ρεϊνίλντο σε επικίνδυνο σημείο αλλά δεν έκανε καλό γύρισμα. Στο επόμενο λεπτό ο Καρασκό έπιασε φοβερό σουτ με τον Κουρτουά να λέει όχι. Γενικότερα το ματς δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος και η Ατλέτικο είχε το ματς στα μέτρα της,.

Στο 47’ ο Σαούλ έχασε το κοντρόλ όντας σε ιδανικό σημείο ενώ στο 50’ μετά από γύρισμα του Βινίσιους, ο Μπενζεμά δεν έπιασε καλά το πλασέ μέσα από την περιοχή.

Στο 61ο λεπτό το σουτ του Γκριεζμάν πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 64’ αποβλήθηκε ο Κορέα για αγκωνιά στον Ρίντιγκερ. Κι όμως στο 79’ ο Γκριεζμάν εκτέλεσε το φάουλ, ο Χιμένες νίκησε άπαντες στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά για το 0-1.

Στο 84’ ο Όμπλακ είπε όχι σε σουτ του Τσουαμενί, ενώ στο 85 ο Άλβαρο έκανε το 1-1 με κεφαλιά.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (84’ Βάθκεθ), Νάτσο (77’ Άλβαρο Ροντρίγκες), Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Θεμπάγιος (63’ Μόντριτς), Κρόος (63’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Ασένσιο (63’ Τσουαμενί), Βινίσιους, Μπενζεμά

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Μολίνα, Σάβιτς, Ερμόσο, Ρεϊνίλντο (23’ Χιμένες), Κόκε (76’ Βίτσελ), Μπάριος (46’ Κορέα), Γιορέντε (57’ Λεμάρ), Σαούλ (76’ Μοράτα), Καρασκό, Γκριεζμάν.