Η ΑΕΛ δεν είχε καλό ξεκίνημα στην χρονιά καθώς η ισοπαλία με την Δόξα θεωρείται πισωγύρισμα στην προσπάθεια που κάνει για να προλάβει το τρένο της 6άδας. Όπως έχουν διαμορφωθεί τα βαθμολογικά δεδομένα, θεωρητικά έχει ελπίδες, αλλά αν το δούμε πρακτικά απέχει πολύ από τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, οπόταν θα ήταν ουτοπικό να περιμένει κάνεις ότι φέτος έχει ελπίδες διάκρισης μέσω πρωταθλήματος. Από εδώ το έχουμε πει ξανά, ότι η φετινή ΑΕΛ έχει ταβάνι, και δυστυχώς για τους οπαδούς της ομάδας δεν είναι και πού ψηλό αυτό το ταβάνι. Οι αδυναμίες είχαν φανεί από την πρώτη αγωνιστική και παρά την προσπάθεια βελτίωσης της ομάδας με τον Γιανέφσκι στον πάγκο, οι γαλαζοκίτρινοι δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από την μετριότητα. Τώρα αν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου καταφέρει να φέρει τέσσερις ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν όντως να κάνουν την διαφορά, ίσως και να αλλάξουν τα πράγματα.
Κόντρα σε ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Απόλλων παίζεται ολόκληρη η χρονιά. Είναι αντιληπτό ότι το σημαντικότερο από τα τρία ματς είναι αυτό του κυπέλλου με τον συμπολίτη της. Εκεί είναι όλα τα λεφτά και θα πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμη. Να αναφερθεί ότι στο παιχνίδι κυπέλλου ακόμα κι’ αν έρθουν νέοι ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής καθώς ήταν ορισμένο για Νοέμβριο το ματς και πήρε αναβολή για τον Ιανουάριο. Το σημειώνουμε αφού επικρατεί μια σύγχυση ανάμεσα στους φίλους της ομάδας για το συγκεκριμένο θέμα αυτό.
Όσον αφορά τον Ανδρέα Σοφοκλέους παρά τη δεύτερη επιστολή παραίτησης του, έχει την διάθεση να ενισχύσει την ομάδα τον Ιανουάριο και να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονιά.

Αριστείδου Μιχαήλ